Vive Le Voyage

10 redenen om Azië van je bucketlist te schrappen

Gevoelig voor verslavingen? Boek dan nooit een ticket richting Azië! Na je bezoek heb je gegarandeerd een reisverslaving te pakken. Nóg 10 redenen om Azië van je bucketlist te schrappen, hier komen ze:

1 Er wordt overal op straat gegeten

Azië bucketlist eten

Hong Kong, op het gebied van eten is dit hét paradijs. Probeer een tussenstop, van minimaal 72 uur, in Hong Kong te maken als je richting Azië komt. Deze stad heeft alles, ik ben verliefd!

2 De witte zandstranden doen pijn aan je ogen

Azië bucketlist witte stranden

Houd je van parelwitte stranden, een indrukwekkende onderwater wereld of jungle achtige eilanden? Eén land, zo’n 7000 eilanden… de Filipijnen heeft het.

3 Op iedere hoek van de straat vind je wildlife

Azië bucketlist beest

Incredible India, het land waar niets te gek is. Heb je een rustig plekje gevonden langs de Ganges rivier in Varanasi, dan kan het zo zijn dat er even later een enorm dier naast je komt liggen. Koe, kameel of olifant? Je zult ze er allemaal vinden, ook wat kleiner (on)gedierte.

4 Tijdens de treinreizen staar je urenlang uit het raam

Azië bucketlist Sri Lanka

Sri Lanka is een van de meeste afwisselende landen die ik bereisd heb. Ontdek de theeplantages van Ella, leer surfen bij Arugam Bay of ga op safari in een van de nationale parken die het land kent. In Sri Lanka reis je eenvoudig met de trein.

5 Hoge golven worden in beslag genomen door surfers

Azië bucketlist Bali

Bali is de ultieme vakantiebestemming voor surfers en levensgenieters! Zuid Bali staat bekend om de kleine witte zandstranden tussen rotsachtige formaties. Ga niet uit van een kilometers lang zandstrand zoals je dat bij het noordelijker gelegen Kuta, Seminyak of Canggu zult vinden. Je zult hier veel surf schooltjes vinden. Probeer het ‘ns!

6 Je raakt niet uitgekeken op de duizenden tempels

Azië bucketlist Angkor Wat

Tempels bij Angkor Wat

Azië bucketlist Bagan

Bagan vanuit een luchtballon

Bij de wereldberoemde tempels van Angkor in Cambodja sta je met heel veel mensen te kijken naar de zonsopkomst. Prachtig is het (op een onbewolkte dag), daarover is niets gelogen. Geen zin in die drukte? Neem dan een andere tempel voor de zonsopkomst. Na een dag tempels kan ik me voorstellen dat je op zoek bent naar een lekkere maaltijd in het stadje Siem Reap.

Een absoluut hoogtepunt in het vliegen in een luchtballon over de tempels van Bagan, Myanmar. De tempels in Cambodja zijn niet te vergelijken met die van Myanmar. Zet beide op je bucketlist! Nu je er toch bent…

7 Op het dak van de wereld kun je niets anders dan uren lopen in stilte

Azië bucketlist Nepal

Als betovert loop je uren door de bergen in Nepal, over het dak van de wereld. De uitzichten zijn adembenemend. Geen internet, basic accommodaties en verder alleen jezelf. Fantastisch! Vive Le Voyage besloot na de verwoestende aardbeving om Nepal in het zonnetje te zetten. Lees de reisverhalen van onze (gast)bloggers.

8 Azië zit vol onverwachte verassingen

Azië bucketlist Singapore

Waterloo Street staat bekend om haar fortune tellers

De wereldstad Singapore is onwijs leuk! Ontdek haar wereldberoemde Central Business District en Marina Bay, de strandtenten op Sentosa Island en het oeroude Botanical Gardens.

9 Het maken van keuzes wordt je niet makkelijk gemaakt

Azië bucketlist Mount Kinabalu

Zonsopkomst Mount Kinabalu

Breng in Maleisië een bezoek aan het oeroude regenwoud Taman Negara, beklim Mount Kinabalu of geniet van het eilandleven op Langkawi. Dit alles is al te doen in ruim een week!

10 Ongeloofwaardige foto’s op je Instagram account

Je hoeft geen goede fotograaf te zijn om prachtige foto’s te kunnen maken in Azië. Inspireer mensen via jouw Instagram account om hun backpack te pakken en op reis te gaan! Volg ook Vive Le Voyage via Instagram.

Instagram Vive Le Voyage

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.