Vive Le Voyage

12x leuke dingen om te doen in Granada

12x leuke dingen om te doen in Granada

Granada heeft alles wat je nodig hebt voor een fantastische stedentrip. Veel bezoekers komen er enkel om het Alhambra te bekijken, maar er is zoveel meer te zien en te beleven in de bruisende stad Granada. De stad is groot, maar je vindt er gemakkelijk je weg. En al hoewel Granada wel wat heuvelachtig is, kun je de stad te voet prima ontdekken.

Wat moet je doen in Granada? De twaalf mooiste bezienswaardigheden en dingen om te doen, beschrijf ik hier.

1.Het Alhambra

Met stip op één staat natuurlijk het Alhambra, het meest bezochte bouwwerk van Spanje met jaarlijks ruim 2,5 miljoen bezoekers. Het Alhambra is één van de mooiste plekken die je kan bezoeken in Europa, want het is een groot paleizencomplex uit de tijd van de Moren (een Arabisch volk). Zij heersten over Spanje tot de zestiende eeuw en ze brachten islamitische elementen aan in de Spaanse cultuur.

Het Alhambra bestaat uit meerdere delen en je kunt het gedeeltelijk bezoeken zonder kaartje, maar voor het bezoeken van de vier mooiste delen heeft u wel een toegangskaart nodig. Ik raad je aan om de tickets voor het Alhambra echt al ruim een maand van te voren te kopen. Er mag namelijk een beperkt aantal bezoekers per dag naar binnen. Heb je geen tickets? Dan moet je vaak uren in de rij staan om als nog een kaartje te bemachtigen.

Ticketprijzen:

  • Dagtoegang: €14,-
  • De tuinen van het Alhambra: €7,-
  • Alhambra ‘by night’: €8,- (avondbezoek aan Generalife en Nasrid paleis)
  • Alhambra experience: €14,- (avondbezoek aan Nasrid paleis en volgende ochtend bezoek aan Alcazaba en Generalife)

Maar treur niet, heb je geen kaartje dan is een wandeling door dit grote complex ook echt een aanrader!

Tip: tickets voor een avondbezoek zijn vaak op de dag zelf nog wel te krijgen en ’s avonds is het een stuk rustiger en ook erg mooi.

2.Het Generalife

Het Generalife is een schitterende tuin met een buitenaardse schoonheid van bloemen en planten. Prachtige tuinen en mooie gerestaureerde gebouwen geven je een paradijselijk gevoel waar je heel erg stil van wordt. Zo mooi! Mijn favoriete onderdeel van het Alhambra!

3.Het Nasrid paleis

Het Nasrid paleis is het meest verfijnde en kunstzinnige onderdeel van het Alhambra met een super gave leeuwenfontein. Doordat je hier maar met een beperkt aantal bezoekers binnen mag op een bepaald tijdstip kun je alles rustig in je opnemen. Prachtige decoratie en architectuur!

4.Mirador de San Nicolas

Vanaf het plein Mirador de San Nicolas heb je het beste uitzicht op het gehele Alhambra complex. Op het plein is het gezellig en zijn meestal Roma’s muziek aan het maken. Erg leuk om te zien en te horen! Bij diverse kraampjes op het plein koop je mooie sieraden. Met een beetje klimmen loop je naar dit plein vanaf Plaza Nueva, maar je kan ook een taxi nemen voor ongeveer €5,00.

5.Carmen de los Martires

Wat mij betreft is Carmen de los Martires het best bewaarde geheim van Granada. Deze indrukwekkende tuinen zijn gratis te bezoeken. Het is hier heerlijk rustig en koel en met gemak kun je hier een uurtje doorheen slenteren. Deze tuin ligt op vijf minuten lopen vanaf de ingang van het Alhambra.

6.Wandel door de wijk Albayzin

Albayzin in Granada is een mooie Arabische wijk vol met hele kleine smalle staartjes, waar je heerlijk doorheen wandelt. Het is de oudste Arabische wijk in Granada. Onderweg kom je allerlei trappen en verborgen hoeken tegen. De smalle steile straatjes leiden je naar het uitzichtpunt van San Nicolas. Deze wijk bevat ook enkele oorspronkelijke Moorse huizen en een breed scala aan restaurants. Hier zit tevens mijn favoriete restaurant van Granada: El Trillo. Mocht je die tegenkomen, dan moet je echt even een stop maken om hier te eten. Het terras heeft een geweldig uitzicht op het Alhambra.

7.Paleis van Karel V

Het paleis is gebouwd voor Karel V en moest een Europese stijl moest uitstralen. Hierdoor is het totaal anders dan de andere gebouwen in de omgeving van het Alhambra, want het paleis bestaat uit twee verdiepingen en heeft een cirkelvormige binnenplaats. In het gebouw is het museum voor schone kunsten gevestigd: Museo de Bellas Artes de Granada. Het museum is gratis te bezoeken en ik vond het een super mooi gebouw.

8.Carrera del Darro

Een heerlijk stukje wandelen kun je op de Carrera del Darro. Dit is namelijk een sprookjesachtig pad langs de rivier de Darro, midden in het centrum van Granada. Onderweg kom je kerkjes, bruggetjes, winkeltjes, straatverkopers en cafeetjes tegen. Aan het einde vertrekt een steil wandelpad naar het Alhambra.

9.Paseo de los Tristes

Het pleintje Paseo de los Tristes is rustig gelegen en heeft een mooi zicht op het Alhambra. Je hebt hier diverse terrasjes met overheerlijke tapas. Parallel, aan de rivier de Darro, is de meest romantische wandeling die er mogelijk is in Granada.

10.Klooster van Saint Jerome

Tijdens het binnenstappen van dit klooster overvalt de rust je direct. Een heerlijk gevoel! Er is een mooie boomgaard met sinaasappels en er zijn diverse kleine zalen die een bezoek waard zijn. De kerk is geweldig mooi.

Toegangsprijs: €4,00

11.Kathedraal van Granada

Alhoewel dit niet de meest imposante kathedraal van Spanje is, is het zeker een bezoek waard. Het ligt in een gezellig stukje Granada en de kathedraal bestaat uit mooie zuilen, veel goud, kunst en kitsch.

Toegangsprijs: €4,00

12.Alcaicería markt

Alcaicería markt is de Grote Bazaar van de stad en de oorspronkelijke Moorse zijdemarkt. Deze markt kun je vinden vlakbij Plaza Nueva, waar je jezelf waant in Marokko door de vele Arabische theehuizen (Teteria’s). De bazaar is erg toeristisch en bestaat uit vele smalle straatjes vol met kleine Arabische winkels.

Ben jij in Granada geweest en heb jij nog tips? Dan hoor ik het graag van je!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.