Vive Le Voyage

18 uur in Abu Dhabi!

Abu Dhabi is de afgelopen jaren een populaire transfer bestemming geworden. Maar wat kan je doen als je maar 18 uur in Abu Dhabi bent? Abu Dhabi is een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is het rijkste en grootste emiraat. De afgelopen jaren was het de buurman Dubai die de meeste toeristen verwelkomde. Abu Dhabi heeft daarentegen voor ieder wat wils; van stranden en bars tot boetieks en luxe hotels. Hierbij enkele tips wat je kan doen!

Sjeik Zayed Moskee

Sjeik Zayed Moskee

Een bezoek aan de Sjeik Zayed Moskee behoort tot de “must do’s” bij een bezoek aan Abu Dhabi. Deze moskee behoort tot één van de grootste moskeeën te wereld en is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten. De moskee is vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een indrukwekkende moskee om te zien. In de moskee ligt het grootste tapijt te wereld, het geeft een oppervlakte van 5627 vierkante meter. De moskee heeft ook de grootste kroonluchter, het heeft een diamant van 10 meter en een hoogte van 15 meter.  Wil je een rondleiding in de Sjeik Zayed Moskee? Dat kan! Elke ochtend om 10 uur zijn er gratis rondleidingen, behalve op vrijdag.
Tip: In de moskee gelden strenge kledingvoorschriften. Als vrouw moet je geheel bedekt zijn en een hoofddoek dragen. Ook mag je geen te strakke broeken aan. Voor mannen geldt ook dat je geen korte broek aan mag.  Zie onderstaande afbeelding.

Sjeik Zayed Moskee

Marina Mall

Hou je van shoppen, dan vind je Abu Dhabi te gek! Met alles van Dior en Chanel tot H&M en Zara, Marina Mall is alles wat een fashionista zoekt en nog veel meer. Abu Dhabi heeft een aantal shopping malls. Marina is een van de grootste. Je vindt hier ook de internationale merken die (nog) niet in Nederland te koop zijn. Je treft veel emirati’s aan in de mall, voor hen is naar de mall gaan een social bezigheid. Wil je iets makkelijks eten, dan kan je terecht in de foodcorner. De winkels zijn doordeweeks tot 22.00 open en in het weekend tot 23.00 uur.

Corniche Road & Beach

Zin om een heerlijk stuk te wandelen? Of in de vroege ochtend hard te lopen? Daar is de wandelboulevard van Abu Dhabi, langs Corniche Road,  uitermate geschikt voor. Het is een populaire ontmoetingsplaats, waar locals, expats en toeristen graag komen.  De acht kilometer lange boulevard biedt voor ieder wat wils; fietst- en voetpaden, speelruimtes voor kinderen, beachvolleybal, cafe’s en restaurants en Corniche beach. Corniche beach is een fijn strand met badmeesters. Ga naar het strand voordat het te warm wordt. In de zomer kan het om 11 uur al 30 graden zijn, dus ’s ochtends vroeg of ’s avond laat zijn de beste tijden om te bezoeken.

Eten en drinken

Wil je heerlijk dineren op een unieke locatie, dan is Pearls & Cavia een aanrader! Dit stijlvolle restaurant aan de waterkant heeft een prachtig uitzicht op de Sjeik Zayed Moskee. Tip: Hou je van tonijn, dan is de seared ahi tuna een aanbeveling.

Uitgaan in the Dhabi!

Abu Dhabi is voor vrouwen een paradijs als het om uitgaan gaat. Er is namelijk bijna elke avond een ladies night in een club of bar. Dat betekent gratis alcohol voor de ladies. De meeste bars en clubs zitten in een hotel. Dit heeft o.a. met het alcohol beleid te maken; hier mag officieel alcohol geschonken worden. Hou er rekening mee dat het uitgaan laat begint in Abu Dhabi. Daarnaast valt het weekend hier op een vrijdag en zaterdag, waardoor donderdag en vrijdag de populaire avonden zijn om uit te gaan. Vergeet niet je paspoort of ID kaart mee te brengen als je naar een club of bar gaat.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.