Vive Le Voyage

24 uur in Antwerpen tijdens de feestdagen!

Kerstmarkt Antwerpen

Wat ga je doen als je maar vierentwintig uur de tijd hebt in de culturele en historische stad Antwerpen? Ik ga je vertellen wat ik allemaal gezien en gedaan heb net vóór de kerstdagen. In 24 uur tijd bezocht ik onder andere de kerstmarkt bij avond, de bekende dierentuin die midden in de stad gelegen is en shopte ik in de hoofdstraat van Antwerpen: Meir.

Gezelligheid op de kerstmarkt

De kerstmarkt is een jaarlijkse traditie en brengt veel gezelligheid naar de stad. Op verschillende pleinen staan talloze kraampjes producten te verkopen: kersttruien, tassen, sieraden, kleding, wollensokken en meer dan genoeg eten & drinken. Van glühwein en warme chocomel tot speciaal biertjes en van Chinees tot aan de bekende warme wafels. Rond de grote kerstboom op het stadsplein genieten stellen, vrienden en familie van een hapje en drankje. Een wafel kan natuurlijk niet ontbreken als je Antwerpen gaat bezoeken; ze zijn dan ook heerlijk!

De ZOO Antwerpen

Eén van de mooiste dierentuinen is de ZOO in Antwerpen. Deze is namelijk gelegen midden in het centrum van de stad. Direct gelegen aan het station lopen kamelen in een woestijn, zwemmen nijlpaarden in een bad en zwieren de apen overal rond. Hoewel ze net bezig waren met een grote verbouwing, was het inderdaad een bijzonder mooie tuin. De architectuur van het restaurant, de diversiteit aan diersoorten, de natuurlijke omgeving en de zeehondenshow gaven ons jeugdkriebels. Het miezerde, waardoor we de dierentuin bijna voor onszelf hadden en, ondanks een luidruchtige basisschoolklas, rustig alle dieren konden zien.

Dé winkelstraat van Antwerpen: Meir

In de mode is deze stad niet achtergebleven en bevat de bekende winkelstraat talloze winkels en restaurants. Van bekende internationale merken tot kleine, Belgische bakkerijen. De grote straat geeft sfeer rond de kerstdagen, want overal hangen lampjes en staan kerstbomen in etalages. Aan het einde van Meir kom je uit bij de kerstmarkt, die ook overdag plezier geeft. Schaatsen op het stadsplein of in het reuzenrad de stad overzien.

Antwerpen stad

De kerstmarkt bezoeken, dieren spotten in de ZOO en shoppen in de bekende winkelstraat zijn nog maar 3 highlights van wat ik gezien heb in deze bijzondere stad. Zo sliepen we bij een Belg, ontbeten we in een kleine bakkerij waar de cassière gezellig met ons kletste, aten we heerlijk Aziatisch met een speciaal biertje, kwam de kerstman voorbij in paard en wagen en zagen we het prachtige stationsgebouw!

Een stad vol gezelligheid, mooie architectuur én natuur in de dierentuin. We hebben genoten van, helaas, maar 24 uur in deze stad! Hier gaan we nog een keertje terug.

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.