Vive Le Voyage

24 uur in Luik

Ga je van de zomer met de auto op pad, dan is het zeker de moeite waard om 24 uur in Luik te stoppen. Luik is bekend om de wereldberoemde wafels maar ook als die grauwe stad die je passeert op weg naar een zonnige bestemming. Ik reageerde dan ook niet direct enthousiast toen mijn moeder voorstelde een bezoek aan mijn oom te combineren met Luik. Gelukkig wist mijn moeder mij te overtuigen, want de stad heeft mij aangenaam verrast! Dit zijn wat tips hoe je de 24 uur kan besteden.

Winkelen

In de  gezellige straatjes van Centre Carré worden authentieke panden afgewisseld door moderne winkelketens. Straten zoals Pont d’ile of Rue lulay-des-febvres. In de winkelpassage Passage von Lemonnier bevinden zich de wat luxere winkels. Geef je de voorkeur aan boetiekjes of vintage winkels ga dan naar Rue souverain-pont. Als je op een zondag in Luik bent, loop dan richting de oever van de Maas. Hier wordt iedere zondag een kledingmarkt georganiseerd.

Winkelen in Luik

Wafels

Wie kent de Luikse wafels niet? Tijdens je bezoek aan Luik moet je minimaal 1 wafel gegeten hebben, ook wel bekend als Gaufre de Liège. Op bijna iedere hoek van de straat kan je deze kopen, maar de beste wafels zijn toch wel te koop op de Grote Markt.

foto

Placé de marche

Van november tot eind januari vindt hier de bekende Kerstmarkt plaats. Tot in de late uurtjes is het dan gezellig in de tientallen kraampjes. In de zomermaanden kan je genieten van een Belgisch biertje op één van de vele terrassen.

Restaurants

Luik is een echte bourgondische stad. Er is dan ook volop keuze. De leukste restaurants vind je in de authentieke wijk Coeur Historique. Zo kan je hier heerlijk Marokkaans eten in de sfeervolle ambiance van Au Goût du Sud. Probeer  één van de couscous  gerechten of tajines. De liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen terecht bij La Cucinella waar je kunt genieten van een 3- of 4 gangen diner.  Café Internazionalle aan Rue de la casquette is een gezellige locatie voor de lunch.  Van pastrami en pasta tot een sandwich, het staat hier allemaal op de kaart. Vergeet niet de ginger thee te bestellen, de specialiteit van het huis.

café Internazionalle

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.