Vive Le Voyage

24 uur in Vancouver!

Vancouver is al jaren de meest leefbare stad van Noord-Amerika! Geen wonder wanneer je de dag kan beginnen op het strand en kan eindigen op de piste. Verder is het een wandelstad! Voor Amerikaanse begrippen is dat uniek, maar voor Nederlanders voelt dat een beetje als thuiskomen. Wanneer je de hoofdstad van British Colombia bezoekt, bereid je dan voor op een dag wandelen!

Vancouver is geen stad van musea en winkelcentra. Het gaat om de buitenactiviteiten. Je kan daarom Vancouver het beste bezoeken in het voorjaar en de zomer. Na aankomst op Vancouver International Airport stap je op de Canada Line, een snelle treinverbinding gemaakt voor de Olympische Winterspelen van 2010, en sta je binnen 30 minuten op Waterfront Station. Welkom in ‘Downtown’ Vancouver! Je reis kan beginnen!

Wandel langs de haven van Vancouver

Pal voor het station tekent het Harbour Centre, beter bekend als de Vancouver Lookout, de skyline van Vancouver. Op een klaarlichte dag is het de moeite waard om voor 15 dollar omhoog te gaan en te genieten van een adembenemende uitzicht over de stad Vancouver en zijn omringende wateren en bergen.

Jachthaven van Vancouver

Weer beneden ga je terug naar het station en sla je linksaf richting de havens en Stanley Park. Langs het water liggen twee uitstekende restaurants, Cardero’s Restaurant en Cactus Club Café! Tegenover de Cactus Club moet je uiteraard op de foto met het monument waar het Olympische vuur brandde in 2010. Verderop passeer je de luxe jachten in de haven en zie je de een tiental watervliegtuigen in het water liggen. Vraag bij het ‘Flight Centre’ of er toevallig nog een plek is in hun programma en je kan voor de helft van de prijs een laatste plek opvullen. Vervolg je pad over de boulevard naar de eeuwenoude bomen van Stanley Park!

Watervliegtuigen in Vancouver

De attracties van Stanley Park

Wat Central Park is voor New York, dat is Stanley Park voor Vancouver! Hier komen iedere dag duizenden mensen om te recreëren. Het park telt drie bijzondere attracties: de negen totempalen bij Brockton Point, het uitzicht vanaf Prospect Point en het Vancouver Aquarium. De laatste staat bekend om zijn orka shows en witte beluga’s! Mocht het lekker weer zijn, overweeg dan een uurtje zonnebaden op één van de stranden aan de andere kan van Stanley Park.

Totempalen in Stanley Park Vancouver

Granville Island

Vanaf Stanley Park kan je het beste een taxi nemen naar de leukste markt van Vancouver: Granville Island. Hier worden allerlei heerlijke versproducten verhandeld, zoals vis, vlees, groenten, fruit, pasta’s, taarten en broden.  Rondom de markt vind je een leuke mix van restaurants, cafés en souvenirshops. Ben je geïnteresseerd in architectuur, vraag dan ook even naar de ‘woonboten’. Dit zijn geen simpele bootjes zoals in de Amsterdamse grachten, maar complete huizen gebouwd op het water!

Woonboten in Vancouver

Eten en drinken in Vancouver

Het einde van de dag nadert en dan ben je toe aan een hapje en drankje! Vanaf Granville Island pak je een watertaxi terug naar de overkant en loop je in 20 minuten naar Mainland Street en Hamilton Street. Hier vind je tientallen restaurants, die kunnen voorzien in een goede pizza (The Parlour Restaurant), hamburger (The Hub of Yaletown Brewing Company) of steak (Yaletown Keg Steakhouse). Loop terug via de Lennox Pub op Granville Street en dan in een rechte lijn naar het Waterfront Station. Rechts van het station trakteer je jezelf nog op een laatste, eigen gebrouwen pils bij Steamworks, alvorens je met de Canada Line terugkeert naar de luchthaven!

Vancouver by night

Deze blog is geschreven door gastblogger Steven de Jong.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *