Vive Le Voyage

3 spectaculaire surfbestemmingen

Surfen

Een grote passie van mij is surfen. Ik vind het heerlijk om over de golven heen te vliegen. Ook kan een middagje naar surfers kijken op het strand een activiteit zijn die ik prima vol te houden vind.  Daarom wilde ik graag een blog schrijven over prachtige bestemmingen waar je volgens mijn mening erg goed kan surfen. Lees hier over drie spectaculaire surfbestemmingen.

1. Tamraght in Marokko

Tamraght is een authentiek vissersplaatsje in het westen van Marokko. Het stadje is gebouwd op een heuvel waardoor vanaf het stadje een verbluffend uitzicht op de Atlantische Oceaan te zien is. Tamraght was vroeger een erg klein dorpje maar is inmiddels populairder geworden voornamelijk bij de Europese bezoekers. Voor de surfliefhebbers onder ons heeft Tamraght genoeg faciliteiten. Zo zijn er verschillende surfscholen met slaap-accommodaties die variëren van hostels tot appartementen. De weidse stranden vormen een perfecte locatie om heel wat golfjes te pakken. Ook zorgt de warme temperatuur voor het optimale vakantiegevoel.

Tamraght

Photo by Dale Harvey / CC BY

2. Itacaré in Brazilië

Itacaré is een gemeente in Brazilië en geeft het echte bounty-eiland gevoel. De witte zandstranden, palmbomen, ongerepte natuur, zon en golven maken Itacaré een waar paradijs. Door het warme weer is het zeewater ook lekker warm van temperatuur het hele jaar door. Wel wordt van Itacaré gezegd dat deze surfbestemming meer voor de ervaren surfer is door de hoge en sterkte golven. Wanneer het bij ons herfst en winter is, is het beste surfseizoen. Kortom Itacaré vormt de perfecte locatie om te overwinteren.

Itacaré

Photo by Carlos Luz / CC BY

3. De Lofoten in Noorwegen

De Lofoten is een eilandengroep voor de kust van Noorwegen bij de noordelijke provincie Nordland. De eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtradities. Als je naar de Lofoten gaat is het leuk om verschillende eilanden te bezoeken. Surfen bij de Lofoten is alleen weggelegd voor de dappere surfers onder ons. Het water is namelijk erg koud en in de winter ligt er veel sneeuw en ijs. Maar mocht je dan toch een surfreis maakt naar de Lofoten kun je ook meteen heerlijk genieten van het prachtige Noorderlicht.

lofoten

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.