Vive Le Voyage

3 weken Vietnam: Hoi An

Hoi An

Een van de mooiste plekken die ik bezocht heb tijdens mijn reis door Vietnam was toch wel Hoi An. Een kleurrijk havenstadje gelegen in centraal Vietnam. Het was een belangrijke stad van de 16e tot de 18e eeuw. Handelaren vanuit Japan, China en Europa bezochten de stad en dat heeft zo zijn invloed gehad op de cultuur en architectuur van de stad. Door het dichtslibben van de Thu Bon rivier in de 19e eeuw werd Hoi An van de handelsroute afgesloten, daardoor bleef het zich niet verder ontwikkeld en is de stad stil blijven staan. Maar dat heeft er juist voor gezorgd dat Hoi An vandaag de dag een bijzondere authentieke bestemming is.

Wat te doen in Hoi An?

Bekijk de eeuwenoude architectuur terwijl je rondloopt door het knusse en autovrije centrum van de stad. De oude binnenstad van Hoi An staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en als je er rondloopt begrijp je wel waarom. Verken de straten met gele huisjes en de kleurrijke lampionnen. Eet de lekkerste lokale gerechten en pak de fiets! Hoi An is een plek die je zeker niet over mag slaan tijdens je reis door Vietnam, als je het mij vraagt tenminste. Het is namelijk een plek met karakter en wanneer het avond wordt, en de bootjes en drijvende lampionnen het water op gaan, wordt alles nog extra gezellig en haast magisch.

Bovendien zijn er in de (nabije) omgeving van Hoi An allerlei dingen te zien en te ontdekken. Zo staat het bekend om de vele kwaliteitskleermakers die je op bijna iedere hoek van de straat vindt. Er zijn er wel 400 en voor weinig geld maken ze de meest prachtige kledingstukken. Breng een bezoek aan de prachtige Cham eilanden, een paradijselijke eilandengroep waar je kunt duiken en de onderwaterwereld rondom de kust van Hoi An kunt bekijken. De kuststad zelf heeft ook twee stranden Cua Dai en An Bang Beach. Heerlijk om te ontspannen en om af te koelen. Ook het tempelcomplex My Son is zeker een bezoekje waard. In mijn volgende blog zal ik je meer over deze bijzondere ruïnes in de jungle vertellen. Hierbij een aantal foto’s van Hoi An.


Lees ook mijn eerdere blog over Vietnam: SapaHalong Bay & Cat Ba Island en Ninh, Binh.

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.