Vive Le Voyage

3 x koffie drinken in Nijmegen

Koffie in Nijmegen

In Nijmegen vind je alles in één: leuke winkels om een dagje te shoppen, gezellige terrasjes, een echt strand mét de waal voor je neus om in te zwemmen, bossen om in te wandelen en nog veel meer activiteiten voor in je weekend. Ben jij, net als ik, een échte koffieleut? Ontdek dan deze 3 koffiezaakjes voor jouw volgende koffie!

De Viking

De Viking is een gezellig koffietentje waar je ook goed kunt lunchen. Een latte macchiato, koffie verkeerd of liever een Ginger beer? Je vindt het hier allemaal. Het menu wordt ieder seizoen verwisseld en de taarten nog vaker! Persoonlijk ben ik dol op het interieur en de muziek die ze er spelen. Geregeld doet dit tentje dan ook mee aan de Popronde, een evenement in Nijmegen waarbij singersongwriters of kleine bands in verschillende koffiezaakjes of restaurants komen optreden. De Viking is te vinden in de Lange Hezelstraat, net buiten het winkelgebied.

Koffie in Nijmegen

First things first

Houd je ervan om uitzicht te hebben op de Waal terwijl de zon heerlijk schijnt of juist net onder gaat? Dan is First things first een echte aanrader. De lekkere koffie die ze hier schenken drink je op een terras op palen, waardoor je het water en de varende boten net kunt zien. Wanneer je binnen wilt zitten, dan geniet je van de trendy inrichting. Het is een oude fabriekshal en dat gezicht willen ze je niet ontnemen. De koffie die ze hier verkopen, wordt in hetzelfde gebouw ook daadwerkelijk geproduceerd. Dus, wil je een keer een kijkje nemen hoe de koffie gemaakt wordt? Je hoeft het alleen maar even te vragen aan het vriendelijke personeel! Proef hier vooral de Flat White. First things first is te vinden bij de Honig fabriek, een stuk buiten de stad, maar gemakkelijk te bereiken met auto of fiets.

Bagels & Beans

Voor een vissekom aan koffie kun je terecht bij Bagels & Beans. Met een goed gesmeerde bagel vermaak jij je hier absoluut. Dit concept is er één die in heel Nederland terugkomt. Zo heb je in Den Bosch een erg kleine vestiging, terwijl in Nijmegen de Bagels & Beans juist ruim is. Ook dit koffietentje is te vinden in de Lange Hezelstraat. Tip: een nieuwe bagelsoort is de Mexicaanse!Koffie in Nijmegen

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

2 Comments

  1. Jonatan

    23 september 2016 at 23:30

    Foto van First Things First is niet correct. Zij schenken niet eens latte macchiatto’s.

  2. Laura Wientjes

    26 september 2016 at 14:14

    Beste Jonatan, bedankt voor je reactie. Ik zag inderdaad dat de foto niet zo goed uitkwam in de tekst. Deze was niet bedoeld onder het kopje ‘First things first’. Het is aangepast nu :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.