Vive Le Voyage

3x restaurant tips in Londen

Tussen kerst en oud en nieuw ging ik naar Londen met mijn moeder. De mannen gunde ons wel een pleziertje, maar vreesde voor de portemonnee, want Londen is duur. Nou ik kan je vertellen dat je ontzettend lekker kunt eten voor weinig geld als je maar even van de gebaande paden afgaat.

Wij kregen de tip van onze taxichauffeur om alleen restaurants in te gaan waar het erg druk was en Soho te vermijden. Hoewel dit bekend staat om zijn luxe, kon je daar niet goed eten zei hij. Zo gezegd zo gedaan en nu deel ik dit lijstje graag met jou:

1. Italiaans aan Haymarket

Lekker geshopt op Piccadilly? Dan kun je uitgehongerd de hoek om lopen naar Haymarket en daar vind je dit restaurant Spaghetti House. Een fantastisch schattig restaurant waar je bij binnenkomst in het Italiaanse begroet wordt.

Het is een knus en authentiek restaurant die met passie en liefde voor je koken. Je proeft dat de ingrediënten puur zijn en dat is heerlijk. Mijn glutenintollerantie bleek ook geen probleem, ik kon zelfs pasta bestellen, jam!

Ook lunchen kun je hier prima en heb je dan zin in pasta of pizza, dan kun je gewoon een kleine portie bestellen. Wat een uitvinding!

Wij hebben hier tweemaal gelunched, drankje erbij, fles water, koffie na. Wat denk je dat het ons kostte? Rond de 35 pond!

2. Authentiek Turks genieten

Even snel aan de overkant van ons hotel eten bij de Turk, dat bleek de beste keuze van heel de trip!
Mocht je in Londen zijn dan moet je een Efes restaurant opzoeken. De Turkse keuken is hemels, alles vers, op smaak gebracht met heerlijke kruiden en goed vlees.

Het personeel is vriendelijk, de sfeer gezellig en er eten veel Turkse mensen en dat is altijd een goed teken. En wederom authentiek en dat proef je!

Voorgerecht, frisdrank, hoofdgerecht en een toetjes (van de zaak) kostte ons 43 pond.

3. Een van de beste Indiase restaurants van Londen

Als je ergens in Europa goed Indiaas wilde eten moesten we dat hier doen, heb ik veel mensen horen zeggen. Wij vroegen dan ook in ons hotel om een goed Indiaas restaurant en zij adviseerde Tayyabs, één van de beste uit Londen.

Dat het een goed restaurant was werd wel duidelijk toen we aankwamen. Er stond een behoorlijke rij. Het restaurant heeft gelukkig zijn ruimte optimaal benut en serveert in een hoog tempo de gerechten uit, dus wij hadden al snel een tafeltje. De tafel werd vol gezet met heerlijke vlees en bijgerechten en smullen maar. Kosten van al dit lekkers? 37 pond!

Tip: ga iets eerder eten, rond half zes/zes uur, want later op de avond staat de rij zelfs buiten!

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.