Vive Le Voyage

3x voertuigen waarmee je Ibiza verkent

Roadtrip over Ibiza in een ouderwetse oranje eend

Kijk, je kan Ibiza natuurlijk ontdekken in een saai Volkswagen bakkie. Je kan het ook iets meer hippie en avontuurlijk maken. Met een ouderwetse eend kom je à la Ibiza stijl aan bij de fijnste restaurants, met de Jeep rijd je over de onverharde wegen om de meest afgelegen baaien te bereiken en met de scooter sjees je als een echte Spanjaard overal tussendoor op zoek naar bekendere plekken. Plan je – tussen al het zonnen, eten en drinken door – een dag om een roadtrip over Ibiza te maken? Kies dan een deel van het eiland en huur één van deze drie voertuigen.

Tip: ik heb tijdens mijn vakantie op Ibiza alle drie de voertuigen gehuurd. Zo ontdek je op een afwisselende manier het Spaanse eiland. Twee dagen met een scooter, twee dagen met een eend en de laatste paar dagen met een Jeep. De Jeep mocht ik vervolgens op het vliegveld weer inleveren. Handig!

Ibiza ontdekken in een ouderwetse eend

Voor een half uurtje ga je weer even terug in de tijd van autorijlessen, want in een ouderwetse eend rijden vergt wat oefening. Geen stuurbekrachtiging, een schakelbak uit het jaar nul en een vering die je bij elk hobbeltje helpt herinneren dat je in een oude auto zit. Maar wat maakt een roadtrip over Ibiza in een ouderwetse eend dan zo leuk? Alles! Ik bedoel, kijk even de film Verliefd op Ibiza en je snapt me.

Roadtrip over Ibiza in een ouderwetse oranje eend

Zonder airconditioning is het zeker in de zomer een beetje zweten, maar de frisse Ibiza wind waait vrolijk door de raampjes naar binnen. Het dak rol je een stuk open en je voelt de volledige vrijheid die je op Ibiza moet voelen. Zonder enige haast rijd je over het eiland, je stopt bij dat ene onverwachte strandje voor een picknick, in het dorpje voor een drankje en op de markt scoor je nog wat leuke items. Kent avontuur voor jou geen grenzen? Ga dan vooral met de eend richting het heuvelachtige en kronkelende noorden. De hellingproef neemt dan wel iets andere vormen aan. Voor een avontuurlijke en gezellige dag blijf je hangen in het midden van het eiland en rijd je naar de oostkust of westkust.

Roadtrip over Ibiza in een ouderwetse oranje eend

Waar te huur? Bij Ducks United, waar ze eenden in allerlei kleuren en prints hebben. Vriendelijk word je hier geholpen door Nederlanders die hun hart verloren hebben aan Ibiza. Je krijgt er ook een kaart bij met toffe tips, waardoor je – zonder mobiele navigatie – echt terug in de tijd gaat.

Roadtrip over Ibiza met een Jeep

Sommige baaitjes en strandtenten op Ibiza liggen wat verder van de verharde wegen en dan is juist een Jeep perfect. Met gemak rijd jij als een stoere chauffeur over de onverharde, zanderige en hobbelige wegen. Keer niet te snel terug als je denkt dat die ene baai hier helemaal niet ligt, want ze zijn niet voor niets nog zo rustig en onontdekt. Rijd echt een stuk door om je te laten verrassen door een u-vormig strandje, omgeven door ruige rotsen en waar het diepblauwe water de kust aanraakt. Vaak is er bij zo’n baai een primitief houten strandtentje met plastic stoelen en kleurrijke parasols, waar locals – jong en oud – maar al te graag je bestelling opnemen.

Roadtrip over Ibiza langs mooie baaien

Wanneer je een Jeep huurt is het mogelijk om op een dag meer te zien van het eiland. Je rijdt sneller en gemakkelijk over de snelweg. Ontdek bijvoorbeeld het zuiden van Ibiza met het bekende Es Vedra of ga naar het noorden en laat je verrassen door de rust en natuur van het eiland.

Roadtrip over Ibiza in een Jeep

Waar te huur? Loop het dichtstbijzijnde stadje in en je vindt verschillende verhuurders. Niet bij alle verhuurders is het mogelijk om een Jeep te huren, maar zij zullen je vertellen waar het wel kan. Oh, en benadruk ook even dat je gewoon een zwarte Jeep wil. Een kikkergroene Jeep steelt naar mijn mening iets te veel de show.

Toet toet toeter op de scooter

Ideaal zo’n scooter, waarmee je eenvoudig overal naartoe sjeest. Door het binnenland naar gezellige stadjes, populaire stranden en bezienswaardigheden. Naar deze plekken zijn verharde wegen aangelegd, waar automobilisten geen frustratie lijken te kennen en rekening houden met de scooters. Zeker wanneer je een roadtrip over Ibiza maakt langs de kust en over de slingerende bergwegen rijdt, word je bij elke hoek verrast door een nieuw uitzicht. Ben je met de scooter, dan parkeer je die makkelijk even langs de weg om van de mooie plaatjes te genieten en ze vast te leggen met je camera.

Roadtrip over Ibiza op een scooter

Waar te huur? Letterlijk overal in de stadjes huur je een scooter. Afhankelijk van je ervaring mag je een scooter of een motor huren. Welke van de twee je toegewezen krijgt, maakt eigenlijk niet uit. Je hebt vakantie, dus geen haast.

Roadtrip over Ibiza op een scooter

Hoe ga jij een mini roadtrip over Ibiza maken? Met een eend, Jeep of scooter? 

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.