Vive Le Voyage

4 bijzondere slaapplekken in Noorwegen

Svinoya Rorbuer, Lofoten Islands

Oorspronkelijk dienden deze huisjes als woonplek voor lokale vissers die hun geld moesten verdienen in de wateren van de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van noord Noorwegen. Nog steeds wordt er sterk de nadruk gelegd op het behoud van de originele kenmerken en het oude vakmanschap van deze huizen. In totaal zijn er zo’n 56 hutten op een korte afstand van Svolvaer, de hoofdstad van Lofoten. De huisjes worden omringt door spectaculaire bergen aan de ene kant, en de indigo zee aan de andere kant. Een unieke locatie om te genieten van de natuurlijke wonderen van de Lofoten. Meer informatie vind je op svinoya.no

Picture by Svinøya Rorbuer

Picture by Svinøya Rorbuer

Grande Hytteutleige, Geirangerfjord

Watervallen, prachtige groene hellingen en een kronkelende waterweg die je vanaf de top van de berg tot aan de voet kunt volgen. Dit zijn enkele redenen waarom de Unesco-beschermde Geirangerfjord een van Noorwegen’s grootste toeristische plekken is. Grande Hytteutleige en de camping liggen in op een rustige en ideale locatie dicht aan de Geirangerfjord. Je hebt vanaf deze locatie een fantastisch uitzicht over de bergen en fjorden. In totaal zijn er in het park ongeveer 16 huisjes verspreid met een oppervlakte van 28 tot 40 vierkante meter.
Meer informatie vind je op Grande-hytteutleige.no

Breidablik Cabins, Bergen

Op de berg Breidablik, in de buurt van Bergen, is een klein dorpje hutten gevestigd dat bijna volledig gemaakt is van stenen. De stenen waarvan de huisjes gemaakt zijn, werden zorgvuldig de berg van 1160 meter op gedragen en verzameld op de top. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over valleien bedekt met bossen, meren en omringde bergen. De hutten hebben keukengerei, dekens en brandhout. De hutten zijn open tijdens de lente en de zomer, maar zijn in de winter gesloten omdat er een risico is op aardverschuivingen en daarom te gevaarlijk is om te bezoeken. Meer informatie vind je op ut.no

Preikestolen Tree Camp

Een beetje zoals een Scandinavische variant op de futuristische jungle huizen uit de film Avatar, de Preikestolen Tree Camp bestaat uit vijf peulen die elk kan slapen tot drie personen. Deze peulen zijn opgebouwd uit hout, canvas en staal en zien eruit als moderne versies van boomhutten. Ze zijn met elkaar verbonden door gangen van dicht netwerk, welke als spannende functies voor kinderen te dienen. Ontdek de verborgen geheimen van het omliggende bos, deelnemen aan hindernis races op de nabijgelegen golfbaan en ga op boeiende avonturen met de hulp van hun activiteit gidsen. Elke hut is geschikt voor maximaal drie personen. Dit Tree Camp is een onderdeel van Preikestolen Basecamp, die ook beheert de nabijgelegen Water Camp en Mountain Camp.
Meer informatie vind je op preikestolencamping.com

Picture by Voice of Nature

Picture by Voice of Nature

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.