Vive Le Voyage

De 4 gezelligste cafés van Breda

Breda de Brabantse stad met vele winkeltjes, historische locaties en uitgaansmogelijkheden. Breda staat bekend als gastvrije Nassaustad in Brabant waar veel gezellige restaurantjes te vinden zijn. Als inwoner van Breda vond ik het tijd worden om mijn top 4 van de gezelligste cafés van Breda te delen.

Brasserie Pieter Aertsz

Zoals Brasserie Pieter Aertsz zelf zegt: “de huiskamer van Breda voor al 30 jaar in het centrum”. De gezellige Brasserie die zich in de Veemarktstraat in hartje Breda bevindt, geeft het ware huiskamer gevoel. Je kan er naast de vele heerlijke biertjes ook lekker lunch en diner gerechten bestellen. De kwaliteit is altijd even goed en het personeel altijd even vriendelijk. Kortom een echte aanrader bij een bezoekje aan Breda.

Pieter Aertsz

Photo made by www.pieter-aertsz.nl

In Kannen & Kruiken

Het kleurgebruik en de industriële stijl met een vleugje Zweeds design, maakt IKEK voor allerlei verschillende doelgroepen een gezellige locatie om te genieten van een dampende kop koffie. Ook is In Kannen & Kruiken een erg fijne plek om te werken, aan de grote leestafel of in de stadstuin. Het leuke aan In Kannen & Kruiken is dat ze altijd werken met verse producten waar zo min mogelijk onnatuurlijke toevoegingen inzitten. Wat je ook besteld bij IKEK het is nooit een teleurstelling. Mijn absolute favoriet is de Cheesecake, werkelijk verrukkelijk!

In Kannen & Kruiken

Photo made by In Kannen & Kruiken

De Boterhal

In de Boterhal krijg ik het ware vakantiegevoel ondanks dat ik mijn woonplaats niet verlaten heb. Het pand is even mooi aan de binnenkant als aan de buitenkant. Voor de bierliefhebber is de Boterhal een waar Walhalla aangezien het aanbod aan bier gigantisch is. Daarnaast heeft de Boterhal een wijnbar en heerlijke tapashapjes waarvan genoten kan worden. Mocht je ontspannen willen genieten van een gezellige borrel of heerlijk etentje dan is de Boterhal een echte aanrader!

Photo made by www.deboterhal.nl

Photo made by www.deboterhal.nl

Ellis Gourmet Burger

Voor iedereen die van een goed stukje vlees houdt is Ellis Gourmet Burger een perfecte locatie om te bezoeken. Naast de mooie locatie grenzend aan de Grote Markt heeft Ellis Gourmet Burger een erg gezellig terras om heerlijk van het zonnetje te kunnen genieten met mooi weer. Het kan zijn dat je al eerder een Ellis Gourmet Burger bent tegengekomen, want de van oorsprong Belgische keten heeft ook een restaurant in Amsterdam en Rotterdam.

 

Kortom, mocht je als een echte Bourgondiër willen genieten in de Bourgondische stad Breda moet je zeker een van de bovenstaande cafés bezoeken!

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.