Vive Le Voyage

4 tips voor een verrukkelijk bezoek aan Hanzestad Zwolle

Zwolle saai, niks te beleven, die tijd is voorbij. Deze dynamische Hanzestad is een lust voor het oog en bruist van de activiteit. Bij binnenkomst in de stad trekt de koepel van museum de Fundatie gelijk je aandacht. Ontdek culinaire hotspots met de meisjes van plezier. Kijk je ogen uit in de mooiste boekhandel van Nederland gevestigd in de monumentale Broerenkerk. En zet je smaakpapillen aan het werk bij het Weeshuys. Heb jij al trek in Zwolle? In deze blog geef ik je verrukkelijke tips.

Bezoek het spraakmakende museum de Fundatie

Blikvanger museum de fundatie is één van de iconen van Zwolle. Een museum voor beeldende kunst waar je zowel op het aanbod als op de verandering van kleur van de koepel niet uitgekeken raakt. De koepel ‘de Wolk’ genoemd is bekleed met 55.000 wit-blauwe tegeltjes van Makkumer aardewerk. Vanuit de koepel wordt je getrakteerd op een schitterend uitzicht over de historische binnenstad. Neem de trap en niet de lift om de fascinerende indeling van het pand te ervaren.

Tip: per 1 oktober te zien, tentoonstelling: Zie de mens-100 jaar, 100 gezichten en tentoonstelling: David Bade – Slowbade. De eigen collectie is ook niet mis.

Geniet van de indrukwekkende buiten en binnenkant van Museum de Fundatie

Geniet van de indrukwekkende buiten en binnenkant van Museum de Fundatie

Slenter door de middeleeuwse binnenstad van Zwolle

Wandel op je gemak door de intieme straatjes en steegjes van deze middeleeuwse Hanzestad. De Peperbus, Sassenpoort en Grote Kerk zijn handige bakens. Geniet van de gezellige Bourgondische sfeer op één van de vele terrassen, stap binnen bij een speciaal zaak en geniet van het rijke culinaire aanbod. Wat je opvalt en Zwolle echt bijzonder maakt is de Zwolse mentaliteit. Zwollenaren hebben in hun DNA de nuchtere handelsmentaliteit uit de Hanzeperiode en het sociale karakter uit de Moderne devotie. Dit maakt dat de Hanzestad goed op de kaart staat.

Ontdek de historische pracht van Hanzestad Zwolle

Ontdek de historische pracht van Hanzestad Zwolle

Doe de smaakroute met De Meisjes van Plezier

Laat je leiden door de dames langs de culinaire hotspots van Zwolle. Het leuke is bij iedere winkel waar je langs gaat mag je iets proeven of krijg je een lekker product mee. Heerlijk nostalgisch is het Zwolse Balletjeshuis. Proef het unieke en authentieke snoepje sinds 1845. De verrukkelijke geur van ambachtelijk brood leidt je naar De Stadsbakker. Uniek is Het Hanzehuis, kies iets uit de selectie van kwaliteitsproducten van fabrikanten die meer dan 100 jaar bestaan. Bijzonder, bij ieder product is het historische verhaal bijgesloten. Een bezoek aan de mooiste boekhandel van Nederland, Waanders in de Broeren mag niet ontbreken. Je kunt er niet alleen terecht voor boeken maar ook voor lekker eten en drinken, een lezing, concert of mooie expositie. Oh ja De Meisjes van Plezier doen alles wat met plezier te maken heeft, behalve…juist dat.

Ga op stap met De Meisjes van Plezier

Ga lekker snoepen met De Meisjes van Plezier

Voor ontspanning en lekker eten ga je naar Het Weeshuys

Moe geworden of trek gekregen van al je ontdekkingen? Strijk neer bij Het Weeshuys voor een borrel, snaaiplank, koffie met taart of een maaltijd. Je wordt smakelijk verrast door het gebruik van de meest heerlijke biologische streekproducten. Geniet van de mooie duurzame gerechten met een eigen duidelijke filosofie. Ben je geïnteresseerd in de achtergrond van je gerecht? Vraag het gerust aan chef Robert, hij vertelt er vol passie over. De huiselijke sfeer en warm industriële inrichting maken dat je nog lang niet weggaat.

Wees welkom en kom thuis bij Het Weeshuys

Wees welkom en kom thuis bij Het Weeshuys, Assendorperstraat 6

Ellie ging naar Zwolle voor Marketing Oost. Deze blog is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Houd je van lekker eten? bekijk ook Fotoreportage: Chefs (R) Evolution 2016

 

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.