Vive Le Voyage

4 vakantieplekken waar kerst niet gevierd wordt

kerst

Even geen zin in Kerst? Goed nieuws! Kerst wordt namelijk niet overal gevierd. En voor de echte Grinch onder ons, bestaan er zelfs landen waar kerstmis verboden is. Waar kerst voor de meeste vaak een gezellig warm familiefeest is, is het voor anderen een moment van ongelofelijke stress. Oftewel kerststress. En ja dit woord bestaat echt! Strak geplande familiebezoeken, uitgebreide kooksessies, welgemeende kerstkaarten, drukke kerstinkopen… Het is nogal wat.

Niet gek toch, als je het even niet ziet zitten? Daarom een aantal suggesties voor de niet-kerstliefhebbers onder ons. En maak je maar geen zorgen, je hoeft echt niet naar de ‘middle of nowhere’, het strand of een wereldstad behoren ook tot deze categorie!

 

finding nemo...

 

Malediven

Dat de Malediven een populaire vakantieplek is om de winter te ontvluchten weten we. Maar dat Kerst niet gevierd wordt? Dat is wellicht minder bekend. 99% van de inwoners van de Malediven is Moslim, kerst mag dus onder de lokale bevolking niet gevierd worden. Als toerist kom je wel wat kerstversiering en buffetten tegen in je hotel. Maar de mooiste versiering vind je onderwater en gelukkig is dit het hele jaar door!

 

Moscow 4/2013

Moskou, Photo by Alt Altendorf / CC BY

 

Rusland

De russen doen alles net even anders. Zo ook als het gaat om kerstvieren. Ze volgen de orthodoxe kalender, dit betekent dat 25 en 26 december doodnormale werkdagen zijn. Kerst viert men op 7 januari. Als je spijt hebt en toch nog kerst wilt vieren dit jaar – ga dan voor een herkansing in Rusland!

 

Japan

Japan, Photo by Moyan Brenn / CC BY

 

Japan

Geen zin in kerst maar wel romantiek? In Japan is dit mogelijk. Kerst is geen religieuze bedoeling en het is niet voor families. Het is voor verliefde stelletjes. Je zou bijna zeggen dat het iets weg heeft van Valentijn! Romantisch uit eten, een cadeautje en vooral veel liefde horen erbij natuurlijk!

 

thailand

 

Thailand

Ook in Thailand is Kerst geen groot feest. In Bangkok woont een kleine groep christenen, maar het land is overwegend boeddhistisch. Een groot kerstdiner met een lekker stukje wild, appelmoes en rodekool? Dat zal je hier moeilijk vinden. Maar op streetfood gebied genoeg keus en variëteit. Met dat tropisch warme weer heb je toch geen trek in overdadig eten. Pak je bikini en op naar het strand! Laat de zon maar schijnen!

 

In de volgende landen wordt ook geen kerst gevierd:

Marokko, Turkije, Vietnam, Somalië, Laos, Cambodja, Kuwait, Oezbekistan, Irak, China, Congo, Algerije, Yemen, Kazakhstan, Verenigde Arabische Emiraten, Libië, Iran, Azerbaijan, Comoros, Oman, Mongolië, Turkmenistan, Bhutan, Nepal, Noord-Korea, Qatar, Saudi-Arabië, Mauritanië, Tajikistan, Bahrein, Israël, Tunisia en Afghanistan.

Deze blog is geschreven door Marijke Slaats. Meer dan 10 jaar reist ze voor werk en plezier de hele wereld af. En als het even kan plant ze elke maand een trip. Spanning, avontuur en andere culturen prikkelen haar om te bloggen. Het onmiskenbare gevolg? Dat ze lekker lang nageniet van haar reis.
Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.