Vive Le Voyage

48 uur in Rome

Een rijke geschiedenis, cultuur, kunst en de lekkerste pizza´s en pasta´s. Rome heeft het allemaal. Je kan dan ook met gemak een week doorbrengen in Rome en dan nog heb je waarschijnlijk niet alles gezien. Heb je minder lang de tijd, lees dan mijn tips wat je allemaal in 48 uur in Rome kan doen.

Dag 1, van Vaticaanstad naar de Spaanse trappen

Begin je 48 uur in Rome met een bezoek aan Vaticaanstad, een autonome staat die beschikt over zijn eigen politiekorps, om kennis te maken met de rijke geschiedenis van de stad. In Vaticaanstad bevindt zich de Sint-Pietersbasiliek, ook wel bekend als de één na grootse basiliek van de wereld en misschien ook wel één van de mooiste. De basiliek is toegankelijk vanaf het Sint-Pietersplein of de Sixtijnse kapel, het bekendste kunstwerk in de Vaticaanse musea. Om te voorkomen dat je in een lange rij moet wachten, kan je het beste vroeg in de ochtend naar Vaticaanstad gaan en eventueel online een ticket boeken voor de Vaticaanse musea.

sint pietersplein

Na Vaticaanstad heb je vast trek gekregen. Wandel via de beroemde Ponte S. Angelo naar restaurant Gusto aan de Piazza Augusto voor een pizza die je in de pizzeria kan eten of kies de uitgebreide lunch in het restaurant zelf. Wandel na de lunch naar Piazza Del Popolo voor een paar mooie foto´s voordat je in Hotel The Russie geniet van een aperitief. Het hotel heeft een schitterende binnentuin waar je even kunt ontsnappen aan de drukte.

Hotel The Russie

Op nog geen 10 minuten lopen van Hotel The Russie vindt je de Spaanse trappen waar je vanaf de bovenste treden het dagelijks leven van Rome aan je voorbij ziet trekken. De shopliefhebbers kunnen tijdens de wandeling naar de Spaanse Trappen hun hart ophalen in de vele boetiekjes die zich in de omliggende straten bevinden. Nu je toch in de buurt bent kan je ook even doorlopen naar de Trevifontein. Vergeet niet een muntje te gooien want anders is de kans klein dat je nog een keer terugkeert naar Rome.

Na een intensieve lange dag is er niks fijner dan een diner in de leukste wijk van Rome, Travestere. Smalle straatjes, was die wappert aan de lijn en Vespa´s die rakelings langs je heen rijden. Travestere biedt voor ieder wat wils van een traditionele pizza tot een uitgebreid diner.  Roma Sparita op de Piazza Sta Cecilia met uitzicht op de Santa Cecilia kerk is wel mijn favoriet.

Travestere

Dag 2, terug in de tijd in het Foro Romano en het Colosseum

Rome is bekend om zijn rijke geschiedenis. Het Foro Romano en Colosseum zijn de bekendste bezienswaardigheden waar je een goede indruk krijgt hoe de Romeinen vroeger hebben geleefd. Vanaf het dakterras van Musei Capitolini heb je een mooi uitzicht over de bezienswaardigheden. Begin de dag hier met een espresso om vervolgens via het Foro Romano naar het Colosseum te wandelen. In het Colosseum dat in 80 na Christus is geopend, kan je met eigen ogen zien hoe de gladiatoren hebben gevochten. Je kunt hier met gemak een aantal uur rondlopen.

Foro Romano

Vlakbij het Colosseum ligt in Via Madonna dei Monte het Restaurant Pizza Alla Carette. Ze serveren hier de lekkerste pizza´s. Kies uit een pizza Bianca of pizza Rosso met een topping naar keuze. Een perfecte bodem om na de lunch te winkelen in de gezellige straten van Via Urbana, Via Leonina of Via del Boschetto om de dag af te sluiten met een Aperitivo. Op diverse plekken in de stad serveren ze een Aperitivo, ook wel de Italiaanse cocktail hour. Bij een glas wijn, bier of cocktail worden diverse Italiaanse hapjes geserveerd. De perfecte afsluiting van een culturele dag in Rome.

Winkelen in Rome

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.