Vive Le Voyage

4x de leukste hotspots in Newcastle

newcastle

It’s a canny day, pat! oftewel, het is een mooie dag, vriend! Dat Newcastle mij ontzettend blij verrast heeft zal na mijn vorige artikel over Newcastle’s beste lokale theehuisjes wel duidelijk zijn. Maar er is natuurlijk veel meer te ontdekken in Newcastle dan alleen de typische theehuisjes. Daarom laat ik je graag nog een aantal bijzondere plekjes in Newcastle zien.

Gateshead Millennium Bridge

Een bezoekje aan het belangrijkste icoon van de stad, de Gateshead Millennium Bridge kan natuurlijk niet ontbreken. De Millennium Bridge is een fietsers en voetgangersbrug over de Tyne, die de wijk Gateshead met Newcastle Upon Tyne verbindt. Het is de eerste én enige kantelbrug ter wereld. Dit wil zeggen dat de boog met het voet- en fietspad omhoog gehaald kan worden zodat schepen kunnen passeren. Deze beweging duurt slechts 4,5 minuut, en leverde de brug de bijnaam ‘Blinking Eye Bridge’ op. S’avonds veranderd de brug in verschillende mooie kleuren.

Gateshead Millennium Bridge Vive Le Voyage

Photo by smlp / CC BY

Grainger Market

Een gezellige overdekte markt in een historisch pand gebouwd in 1835, middenin het centrum. Hier vindt je leuke kleine boetiekjes met kleding, bloemen, koffie & thee, groenten en fruit en andere lekkernijen. Ga langs bij Pet Lamb voor heerlijke cupcakes, brownies en koekjes, en stel zelf je thee melange samen bij Curious Leaves. Rondlopen door de Grainger Market voelt zo heerlijk Engels, en de gastvrijheid van de locals maakt het helemaal af!

Grainger Market Vive Le Voyage

Photo by ADTeasdale / CC BY

The Botanist

Dit restaurant is moeilijk om in een zin te omschrijven. Zodra je het gebouw binnenstapt valt je mond open van verbazing. Je staat in een geweldig groot restaurant met in het midden een bar met daarin een grote boom die tot aan een prachtige glazen koepel reik. Dit is de koepel die je midden in het centrum overal bovenuit ziet steken. Op de eerste verdieping vindt je barretjes en tafels om een heerlijk hapje te eten of om gezellig te borrelen. Via een sierlijke wenteltrap kun je naar boven om naar het balkon van The Botanist te gaan. Hier vind je een buiten bar met gezellige zithoekjes en heb je een prachtig uitzicht over de stad. The Botanist is favoriet onder veel locals, alleen al de menukaart is een kunstwerk. Hier ben je zeker een goed avondje zoet met lekkere hapjes en drankjes en gezellige live muziek.

TheBotanist Vive Le Voyage

Photo by thebotanist / CC BY

Pleased To Meet You

Een avond in een pub in Engeland mag natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je aan het begin van de avond door het centrum loopt merk je al snel dat veel locals na het werk de pub in duiken om nog wat te drinken. Tot een uur of twaalf zitten de pubs aardig vol. Ontzettend leuk om op zo’n moment ook even een pub in te duiken. Pleased To Meet You is een van deze gezellige pubs, gelegen in het centrum. Hier drink je een lekker biertje aan de bar, of een Gin-Tonic in een van de loungebanken. De kaart met speciaalbiertjes en soorten Gins is oneindig!

Ook al zin gekregen om naar Newcastle te gaan? Bij DFDS-Seaways boek je voordelig een overtocht van Ijmuiden naar Newcastle. Enjoy!

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.