Vive Le Voyage

4x wat te doen in Marrakech

wat te doen in Marrakech

Afgelopen december ben ik spontaan met een aantal klasgenoten naar Marokko geweest. Op maar 3.5 uur vliegen vanaf Nederland ben je al in dit Afrikaanse land. De geuren, kleuren, gastronomie en gastvrijheid waren het eerste wat me opviel in dit land. Om het meeste uit je verblijf in Marrakech te halen heb ik hier vier tips!

Djemaa el Fna

Op het centrale plein Djemaa el Fna is overdag een markt, waar van alles te koop en te zien is. Het is een van de meest kleurrijke en sfeervolle markten met straatartiesten en slangenbezweerders. ’s Avonds wordt dit plein omgetoverd in een groot openlucht restaurant. Bij een van de vele kraampjes op dit plein kan je terecht voor een echte Marokkaanse maaltijd waarbij alles op tafel komt.

 

La Bahia paleis

Dit negentiende-eeuwse paleis bestaat uit vele patio’s en sierlijk ingerichte kamers van marmer, glas in lood en mozaïekstenen. Het is zeker de moeite waard om hier rond te wandelen want elk vertrek zal je blijven verbazen. Tegenwoordig woont hier niemand meer, maar de familie van de koning verblijft soms in het privé deel van dit paleis. Wil je meer informatie over het paleis, bezoek dan deze website. Je kunt dit paleis bezoeken voor tien dirham (€0.90).

Leerlooierij ‘Tanneries’

Ze zijn wat minder bekend in Marrakech maar niet minder de moeite waard om te bezoeken. Deze Leerlooierijen zijn te vinden aan de noordelijke rand van de medina. De toegangspoort Bab Debagh betekend de ‘leerlooierspoort’. Mocht je het niet kunnen vinden, zoals ik, dan kan de lokale bevolking je hier naar toe brengen. Hier zie je hoe de huiden van geiten, schapen, koeien en kamelen schoongemaakt worden. Door ze te weken in uitwerpselen van duiven en koeien, worden ze zachter gemaakt in grote betonvaten. In de huizen rondom deze vaten, worden de vachten glad geborsteld. Uiteindelijk worden deze leren huiden naar een ‘maker’ gebracht om het tot een leren tas, schoen of portomonee te maken. Tijdens de rondleiding krijg je een paar takjes munt want de uitwerpselen hebben een erg scherpe geur.

Geef aan het einde van de rondleiding wel een fooitje. Tussen de 50 en 100 Dirham is meer dan genoeg.

Verdwaal in de vele soeks

De ideale manier om Marrakech te ontdekken is door de verdwalen in een van de vele overdekte markten (soeks). Hier is van alles te vinden, van slager tot juwelier en antiekhandel tot de vele souvenirwinkels. Afdingen is hier onderdeel van de cultuur en op deze manier toon je respect voor de handelaar. Als je een beetje goed onderhandeld, krijg je de taxirit of souvenir voor de helft van vraagprijs .

Tip: spreek vooraf voor de taxi altijd een prijs af want ze rijden bijna nooit op de meter. Vraag bij je accommodatie wat een redelijke prijs is.

Ook enthousiast geworden over Marrakech? Lees dan hier het artikel van Danielle over de 1001 mooie plekjes in Marrakech.

Reizen is voor mij.. de ultieme vrijheid om nieuwe bestemmingen en culturen te ontdekken overal ter wereld. Dankzij mijn studie toerisme op de NHTV in Breda heb ik vele kansen gehad om de wereld te verkennen. Graag deel ik deze ervaringen met iedereen want “Traveling is the only thing you buy that makes you richer”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *