Vive Le Voyage

5 leuke hostels in China

Er zijn in China veel hostels en goedkope hotels te vinden. Desondanks sluiten deze niet altijd even goed aan bij onze verwachtingen. Daarom heb ik hier 5 leuke hostels onder elkaar gezet in verschillende steden in China.

Daoshengming Inn in Pingyao

Daoshengming Inn is een van de schattige traditionele hotel/hostels in Pingyao. Het hostel ligt binnen de oude stadsmuren waardoor je veel mee krijgt van het echte oude China. Omringt door leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en kleine supermarktjes is de ligging perfect. Een absoluut pluspunt is dat binnen de stadsmuren geen auto’s mogen rijden, hierdoor verblijf je in een heerlijk rustige omgeving. De eigenaresse van Daoshengming Inn is een van de liefste mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn reis door China. De kamers bestaan uit grote bedden waarin met 3 of 4 mensen geslapen kan worden. De eigenaresse zelf spreekt geen Engels maar gelukkig was de mevrouw van het supermarktje tegenover het hostel zo lief om alles zo goed mogelijk te vertalen. Bij het hostel is een prachtige binnenplaats met planten en bankjes.

Tip: In het straatje van Daoshengming Inn zit een erg gezellig koffietentje en restaurantje genaamd Chummy Coffee. Hier kun je zowel Chinese als westerse gerechten eten en de koffie is overheerlijk! De eigenaresse spreekt erg goed Engels en is extreem behulpzaam. Mij heeft ze geholpen met het goedkoop boeken van een excursie naar Zhangbi Ancient Fortress en het regelen van een taxi naar het treinstation.

Jano’s Backpackers in Xi’an

Dit gezellige echte backpackers hostel ligt binnen de oude stadsmuren van Xi’an. Op loopafstand ligt de Bell Tower en de moslimse wijk waar de meest uitlopende gerechten worden gemaakt. Ook is het mogelijk vlakbij de stadsmuur op te lopen waar mountainbikes gehuurd kunnen worden voor een fietstocht over de oude muren. Neem hiervoor wel genoeg water en zonnebrandcrème mee. In het hostel zijn verschillende gezamenlijke ruimtes waar spelletjes gespeeld kunnen worden. In dit hostel heb ik ook veel geluk gehad met de erg vriendelijke eigenaresse die erg goed Engels spreekt en super behulpzaam is.

Bajie Youth Hostel in Zhangjiajie

Het leuke aan dit hostel is dat er twee accommodaties van zijn: één in de stad en één in het natuurgebied National Forest Park. Tijdens mijn verblijf in Zhangjiajie heb ik twee dagen gewandeld door het natuurpark en een nacht daar verbleven. Toen ik met de trein aankwam in Zhangjiajie heb ik de bus naar het hostel in de stad genomen. Hier werd ik ontvangen door het Engelssprekende personeel dat vervoer naar het natuurgebied geregeld heeft voor mij voor de dag daarna. Na twee dagen gewandeld te hebben, ben ik weer teruggekeerd naar het hostel in de stad. Hier heb ik samen met mijn reisgenoten een excursie geboekt om te gaan raften over de rivier. Het personeel is erg vriendelijk en spreekt goed Engels. Ook waren de kamers in deze hostels aangenaam.

Yidou Hostel in Yichang

Yidou Hostel ligt centraal gelegen en op loopafstand van het Binjiang Park. In het hostel is een gezellig lobby te vinden met een grote boekenkast. Een groot pluspunt aan dit hostel is dat de kamers erg schoon en licht zijn. Toen ik samen met mijn reisgenoten aankwam op het treinstation in Yichang werden wij erg aangenaam verrast toen de eigenaar ons als verrassing kwam ophalen met een busje en gratis naar het hostel bracht.

Shanghai City Central Hostel in Shanghai

Shanghai City Central Hostel is het gezelligste hostel waar ik heb verbleven tijdens mijn reis door China. Het hostel is een ontmoetingsplek voor rondtrekkende reizigers die voornamelijk samen komen in het restaurant. Hier kun je heerlijk eten maar ook gezellig poolen. In het hostel heb je zowel slaapzalen als eenpersoonskamers. Ik zelf heb samen met mijn medereizigers op een kamer geslapen in een van de slaapzalen. De bedden waren prima en de ruimte groot genoeg. Vanuit het hostel is het mogelijk vervoer naar een van de vliegvelden te regelen.

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.