Vive Le Voyage

5 onontdekte Europese steden

Europa en zelfs Nederland hebben soms nog erg mooie ontdekkingen in het verschiet liggen. Hoe mooi het super toeristische Berlijn, Praag enzovoort ook zijn er zijn nog veel meer mooie parels te vinden die vaak nog onontdekt zijn. Ik zet mijn top 5 voor jou op een rij!

1. Césky Krumlov – Tsjechië

Photo by tsomchat / CC BY

Als je van natuur en cultuur houdt dan kun je in dit mooie stadje, in een lus van de rivier Moldau, je hart ophalen. Zo kun je bijvoorbeeld de mooie stad ontdekken door een kanotocht te maken over de rivier die zich een weg baant door de stad. Of je onderdompelen in de cultuur en natuur in en om het stadskasteel.

Het kasteel is niet iets wat je even snel kunt bekijken, hier ben je wel een paar uur zoet mee. Op het terrein van het kasteel zijn namelijk een hoop mooie dingen te bekijken, als het authentieke baroktheater, de prachtige slottuin en de verschillende binnenpleinen of de prachtige 17e eeuwse zalen in het kasteel.

Als met al biedt deze stad voldoende moois op er een lang weekend te vertoeven.

2. Bialowieza – Polen

onontdekte europese steden

Photo by Magic Madzik / CC BY

Als je aan natuurliefhebber bent dan wordt je van dit prachtige gebied helemaal blij! Het laatste stuk oerbos in het laagland van Europa ligt namelijk hier. Het is onderdeel van het Bialowieza Nationaal Park, het oudste nationale park van Polen. Het is niet voor niets dat dit park op de UNESCO werelderfgoedlijst staat sinds 1979, want naast het prachtige oerbos is het de plek met de grootste populatie van de wisent (een bison) en vele andere zoogdieren en vogelsoorten.

Verder is er voor de natuurliefhebber nog een natuurmuseum en het paleispark, dus voldoende om een natuur citytrip mee te vullen!

3. Geiranger – Noorwegen

onontdekte europese steden

Photo by Kjetil / CC BY

De stad Geiranger ligt aan de 15 km lange Geirangerfjord, een door UNESCO beschermd gebied en gekozen door lonely planet als de beste plek in Scandinavië. Het gebied typeert zich door majestueze bergen, mooie natuur en indrukwekkende watervallen. Dikke tip: de Storsæterfossen is een waterval waar een pad onderdoor loopt. De Flydalsjuvet is een rotspunt die uitzicht biedt over de Geirangerfjord.

Na wat onderzoek online heb ik ontdekt dat het stadje draait op toerisme en een ware hotspot is, maar voor mij is dit pareltje een echte ontdekking, dus vandaar toch op de lijst, haha.

4. Het Italiaanse eiland Procida

onontdekte europese steden

Photo by Francesca Lorenzetti / CC BY

Het eiland is gelegen in de baai van Napels en is het dichtstbevolkte van de Flegreïsche Eilanden. De Terra Murata is met haar 91 meter het hoogste punt van Procida. Procida staat door een brug in verbinding met het kleine onbewoonde eiland Vivara.

Het is een authentiek en kneuterig eilandje waar je het echte italiaanse leven kunt beleven en proeven.

5. De bastei – Duitsland

onontdekte europese steden

Photo by mknipsi / CC BY

Deze rotsformatie met bruggen en uitzichtplatformen ligt in de Duitse streek Saksisch Zwitserland en lijkt mij werkelijk hemels om te bezoeken! Dit is momenteel mijn nummer 1 plek in Europa om te bezoeken.

Even wat internet wijsheid:
De Bastei is een rotsformatie met een hoogte van 305 meter en een uitzichtplatform in de Duitse streek Saksisch Zwitserland (deelstaat Saksen) op de rechter oever van de Elbe, tussen het kuuroord Rathen en Stadt Wehlen. Het behoort tot de meestbezochte toeristische attracties van Saksisch Zwitserland. Van de Bastei loopt het smalle rotsrif over 194 meter steil af naar de Elbe. De berg biedt uitzicht over het Elbedal en over het Elbezandsteengebergte. Op de hoogvlakte achter de Bastei bevindt zich een hotel met een restaurant. De Bastei vormt onderdeel van het Nationaal Park Sächsische Schweiz en van een klimgebied dat doorloopt tot in Tsjechië en Boheems Zwitserland.

Lijkt mij werkelijk hemels!

Heb jij nog een goede tip? Let me know!

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.