Vive Le Voyage

5 sprookjesachtige plekjes om kerst te vieren

Christmas is coming! Geniet van de mooiste sfeervolle kerstversiering, de prachtigste verlichtte kerstbomen en de meest originele plekken om je kerstgeschenken uit te delen. Bezoek kerstmarkten, ga schaatsen of smul van de lekkerste lokale kerstdiners. Ontdek 5 sprookjesachtige plekjes in Europa in dit blog en laat jouw kerst dit jaar, of eventueel volgend jaar, onvergetelijk zijn!

Rovaniemi, Finland

Een kerst avontuur in Fins Lapland. Rovaniemi is de hoofdstad van deze regio en, misschien wel het belangrijkst, het is de officiële woonplaats van de Kerstman! Rovaniemi is daarnaast ook een van de plekken op deze wereld waar je de Aurora Borealis kunt zien, ook wel het noorderlicht genoemd. Dus wie heeft er nog kerstverlichting nodig als moeder natuur dit voor jou kan doen? En daarnaast, een witte kerst is hier gegarandeerd.

Picture by Santaclausvillage.info

Picture by Santaclausvillage.info

Tallinn, Estland

Tallinn is de stad van de eerste openbare kerstboom (op het stadhuisplein in 1441). Ook beweren de inwoners dat marsepein uit Estland komt. Aan dit product hebben ze een museum toegewijd, het Kalev Marzipan Museum, waar je je eigen zoete, kleurrijke figuurtjes kunt maken. Lokale cateraars bieden traditionele Estse kerstgerechten van bloed pudding en zure kool tot aan gember brood met een warme kerstborrel. Wanneer je Tallinn bezoek vergeet niet door de karakteristieke klinkersstraatjes te lopen en natuurlijk een van de chocolade winkeltjes te bezoeken. (Zie foto in de uitgelichte afbeelding)

Brugge, België

Middeleeuws Brugge is het hele jaar door prachtig, maar juist in de winter komt dit stadje tot leven. Van de bedwelmende geur van warme, verse wafels tot aan de twinkelende sprookjes verlichting die wordt weerkaatst in het water van de kanaaltjes. Brugge is moeilijk te verslaan als sprookjesachtige kerstvakantie. De belangrijkste kerstmarkt vind je op de Grote Markt, met zijn mooie, houten chalets. Ook is er een schitterende ijsbaan waarop je je schaatskunsten kunt vertonen in de schaduw van de 83m hoge klokkentoren.

Picture by Richard Barrett

Picture by Richard Barrett

Broadway, Engeland

Misschien dat het iets te maken heeft met de film “A chrismas Carol” van Charles Dickens, maar Broadway is echt iets magisch tijdens de kerst. Het dorp, met zijn honing gekleurde huizen, wordt elk jaar omgetoverd tot een prachtige winter wonderland als de rode kastanje bomen in de High Street worden verlicht door traditionele kertlichtjes. De gezellige pubs, kunstgalerijen en de chique design hotels geven je het gevoel alsof je in een real life sprookje rondloopt tijdens deze bijzondere tijd van het jaar.

Picture by VisitBroadway

Picture by VisitBroadway

Pertisau, Oostenrijk

Aan de kust van het Achensee meer, vind je een klein Tirools dorpje met de naam Pertisau. Een prachtige plek om tijdens te kerst te verblijven. Hier, in het idyllische centrum van het gehuchtje, vind je een mooie bazaar met traditionele ambachten en vers gemaakte wafels. In de Pertisau Parish kerk worden klinken kerstconcerten en je kunt lokale barretjes en shops bezoeken. Het Karwendel Park, gelegen aan de rand van het dorpje, is een ideaal gebied om te wandelen en de natuur te ontdekken. Ook geven de gebieden van Planberg Wiesenliften en Karwendel Bergbahn verschillende mogelijkheden om te skiën.

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.