Vive Le Voyage

5 tips voor een dagje uit in eigen land

Je eigen land op een nieuwe manier ontdekken. Zelf doe ik dit erg graag. We vergeten vaak dat er ook zoveel leuks te zien en ontdekken valt in Nederland. Soms zelfs in je eigen dorp! Daarom mijn 5 tips voor een dagje uit in eigen land.

1. Take off your shoes! Ga wandelen over een blotevoetenpad

Geniet je net zoals ik van het zachte zand tussen je voeten als je op het strand bent? Waarom dan niet op blote voeten door de modder, een beekje of over een groen weiland wandelen? Een blotevoetenpad is een soort wandelparcours met verschillende soorten ondergronden, zoals een plas water, modder, houtsnippers, moeras, kiezels of fijn zand. Don’t worry, deze paden zijn speciaal aangelegd en worden onderhouden voor wandelingen op blote voeten, zodat je je niet bezeerd. Een wandeling over een blotevoetenpad is een ontspannende en speelse manier van wandelen, en het is ook nog eens gezond voor je voetspieren en de botmassa. Nederland telt maar liefst 20 blotevoetenpaden, de entreeprijs ligt gemiddeld rond de vijf a zeven euro per persoon. Durf jij je schoenen uit te trekken?

2. Houd je eigen walking dinner

Een leuk idee als je verschillende restaurants in een stad wilt proberen; houd je eigen walking dinner. In verschillende steden worden walking dinners als georganiseerde tours aangeboden, waarbij je iedere gang bij een ander restaurant nuttigd. Maar waarom zou je dit niet gewoon zelf doen? Zo kun je je voor-, hoofd- en nagerecht bij drie verschillende restaurants genieten. Zorg van tevoren wel even dat je reserveert bij de verschillende restaurants, of je gaat avontuurlijk op de bonnefooi als je meerdere opties hebt voor restaurants.

3. Bezoek een pluktuin

Wil je graag zelf een keer je eigen groenten en fruit oogsten, of je eigen bosje bloemen samenstellen in plaats van het steeds te halen bij de bloemist of supermarkt? Verspreid door heel Nederland zijn meer dan 70 leuke pluktuinen te vinden. Bij de meeste pluktuinen is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid die je geplukt hebt. Bij sommige pluktuinen betaal je een kleine entreeprijs. De meeste pluktuinen zijn geopend vanaf het voorjaar tot en met oktober.

4. Op koopjesjacht op een zwarte markt

Hoewel de meeste zwarte markten niet echt illegaal meer zijn, zijn er onder deze noemer nog voldoende leuke (sommige overdekte), markten te vinden in Nederland. Bezoek bijvoorbeeld De Bazaar in Beverwijk, dit is de grootste overdekte markt van Europa waar je onder andere terecht kunt voor kleding, woonaccessoires, eten en drinken, electronica en specialiteitenzaken. Entree is gratis, en voor 5 euro per dag kun je voordelig je auto parkeren.

5. Theeleuten in een theetuin

Heerlijk ontspannen in een oase van rust, in Oosterse, bourgondische of Engelse sferen. In Nederland zijn veel leuke plekjes te vinden om in een tuin of tuinhuis te genieten van een kan thee en allerlei zoete en hartige huisgemaakte baksels. Zo kun je bijvoorbeeld bij theetuin ‘T Einde genieten van een gebakje aan het water, waan je je bij de Millinger Theetuin in exotische sferen en geniet je van een Engelse afternoon tea bij Theetuin Appeltern. Enjoy!

Ben jij na deze tips al van plan om Nederland verder te ontdekken? Ik hoor graag wat jouw tips zijn.

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

1 Comment

  1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    19 februari 2018 at 16:51

    Een pluktuin is nou echt iets wat ik heel graag nog een keer wil doen, dat lijkt me zo leuk! FIjne tips trouwens :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.