Vive Le Voyage

5 tips voor het efficiënt inpakken van een backpack

Vlak voor je vertrek is het natuurlijk nog die backpack die in de kamer staat en je met smekende ogen aankijkt of je hem nu ein-de-lijk wilt gaan vullen met alles wat je nodig hebt. Maar dat is nu precies het probleem waar je mee struggelt. Wat neem je mee, en wat is het dat je nu écht nodig hebt? Een aantal inpaktips zijn dus geen overbodige luxe.

1. Neem alleen mee wat je écht nodig hebt

Tenzij je naar een land gaat waar de winkels en supermarkten nog moeten worden uitgevonden, kun je altijd nog iets op de plek van bestemming kopen. Ga dus geen jassen, truien, schoenen, boeken of zelfs tenten meenemen, omdat je ze ‘misschien’ nodig gaat hebben.

2. Rol je kleding op

Hoe kan het dat iedereen een overvloed aan spullen in één tas kan proppen, maar dat het jou niet lukt? Probeer je kleding eens op te rollen, en vul daarmee alle lege plekken op in je tas die ongetwijfeld overal tussendoor zitten. Moet jij eens opletten hoeveel er in je tas past.

3. Neem accessoires mee in plaats van extra tops

Je wilt gedurende je reis natuurlijk niet continu met dezelfde outfit op de foto staan. Gebruik accessoires om hetzelfde shirt meerdere keren als nieuw aan te laten voelen.

4. Organiseer de inhoud van je backpack

“Ik ben ook altijd alles kwijt.” Deze uiting van frustratie wil je liever niet op dag één al hebben. Organiseer de binnenkant van je tas met meerdere tasjes. Als je veel in hostels gaat slapen is het handig om hier geen plastic tasjes voor te gebruiken, maar bijvoorbeeld tassen van stof. Dit vanwege het geluid van het geritsel dat je anders maakt. (Daar maak je geen vrienden mee vroeg in de ochtend.)

5. Laat je boeken thuis, en schaf een e-reader aan

Oké, misschien is lezen uit een papieren boek nét wat romantischer dan een e-reader, maar mocht je graag veel willen lezen dan zijn er twee opties die je goed zullen doen bij het inpakken. Neem één boek mee, en ruil onderweg met andere reizigers zodat je toch steeds nieuwe verhalen leest, of schaf toch gewoon die e-reader aan, waar je ook informatieve boeken (zoals de reisbijbel Lonely Planet) van kunt aflezen. Dat scheelt je ineens een hoop plakkaten!

2

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.