Vive Le Voyage

5 tips voor traditioneel Turks eten in Antalya!

Houd je van heerlijk eten én zon, zee en strand, dan is Antalya een aanrader voor een lang weekend of weekje weg! Een goede keuken is voor mij van wezenlijk belang als ik op reis ga. Tijdens mijn studie in Izmir ben ik dan ook een fervent fan van de Turkse keuken geworden. Ik houd van Turks eten! Deze vijf gerechten mogen zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Antalya:

1. Pide, ook wel bekend als een Turkse pizza

Je hebt twee varianten met gehakt en met kaas en gehakt. Lekker makkelijk. Een Turkse pizza wordt geserveerd met kruiden en yoghurt. Wil je het eten zoals de Turken het eten dan hoort Ayran (een soort Karnemelk) erbij. Pide is mijn absolute favoriet.

Tip: Sedir Restaurant in Antalya

2. Köfte, ook wel bekend als de Turkse gehaktballen

De kruiden zorgen voor de special smaak. Dit wordt geserveerd op Turks brood met groenten en salade. Ook hier hoor je Ayran bij te drinken.

3. Döner of Sis kebab

Döner kebab is een Turks vleesgerecht met gekruid lamsvlees (vaak ook in kip te verkijgen). Sis kebab is een shaslick met stukjes lamsvlees. Het grote verschil met het eten van Doner of Sis kebab in Nederland of Turkije zijn de sauzen. In Turkije eet je het met yoghurt en in Nederland wordt dit vaak met knoflooksaus geserveerd. In Turkije krijg je er ook Turkse boord of pilav rijst bij en heerlijke verse tomaten en kruiden.

Tip: Topcu Dede

4. Börek

Een deeggerecht dat wordt gemaakt van blader- of filodeeg en wordt gevuld met kaas, gehakt of groente. De kaas variant is een aanrader!

5. Linzensoep

De beste linzensoep komt uit Turkije! Wat heb ik dit vaak gegeten in Turkije. Het is namelijk de normaalste zaak van de wereld om na een avondje stappen in Turkije soep te gaan eten in een Çorba salonu. Deze restaurants zijn tot midden in de nacht open. Dat is weer eens een andere beleving dan een broodje Shoarma bij de lokale snackbar in Nederland.

Op zoek naar een bestemming voor een lang weekend weg? Ga eens naar Antalya!

Isabel Mosk ging namens Antalya Destination op reis naar Antalya. Deze blog is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.