Vive Le Voyage

5 vreemde natuurverschijnselen in Finland

Natuurverschijnselen in Finland

Finland is een van de weinige plekken in Europa waar je nog echt kunt genieten in de pure wildernis. Hiken, rustig wandelen of lekker fietsen door de bossen en andere nationale parken. Wat velen niet weten is dat er achter de bossen en parken wel duizenden verhalen en geheimen schuilen. In de vele bossen zitten ook grotten, keien en kloven verstopt met bijzondere vormen. Er zijn ook geheime paden die leiden naar de meest oude plekken waar rituelen werden gehouden. Ik deel vijf natuurverschijnselen in Finland met je.

1. Paha Koli- Evil Koli

De hoge en steile hellingen van Koli zijn de overblijfselen van een oude berg en vormt nu een van de meest bekende landschappen van Finland. Deze plek in Finland kenmerkt zich door zijn wilde en ruige schoonheid. Op de top van Paha-Koli werden zelfs verschillende “rechtszaken” gehouden en wanneer iemand werd veroordeeld werd deze persoon van de kliff gegooid. Wanneer die persoon de val van de klif zou overleven dan zou dat een teken zijn dat god de persoon had gered. Koli ligt in Noord-Karelië, een regio in zuidoost Finland bij het Pielinen meer. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht.

Picture by Pentti Rautio

2. Kummakivi

Kummakivi doet zijn naam eer aan, vertaald betekent het namelijk vreemde rots. Deze plek trekt verschillende nieuwsgierige bezoekers van over de hele wereld die zich allen hetzelfde afvragen: Hoe kan die enorme rots op deze plek terecht gekomen zijn en nog steeds balanceren op die andere rots na al die jaren. Kummakivi is een bizar verschijnsel en ligt gewoon in de bossen in Ruokolahti, een gemeente in Zuid-Finland.

Picture by Kotivalo

3. De duivelse rotsen van Läpisyöksy eiland

De rotsen die je op eiland Läpisyöksy kunt vinden worden nog steeds gevreesd en aanbeden. De grootste rots op het eiland zit vol met vreemde gaten die een reusachtig gezicht vormen. Er wordt gezegd dat de gaten in de rots door kabouters, waar iedereen voor vreesden, zijn uitgehakt. Met een beetje geluk, als de sterke noordenwind in de gaten van de rots blaast, ontstaat er een krijsend/gillend geluid dat lijkt op pijporgel. Mensen waren zelfs zo bang om het eiland te betreden, dat als ze het wilden (wat zeldzaam was) ze zeker een offer zouden geven aan de rots om zichzelf “veilig” te voelen. Läpisyöksy eiland ligt bij het plaatsje Savonranta in zuidoost Finland.

Picture by vivas.us

4. Valkulammi berg

Deze berg is een goed voorbeeld van de duizenden geheimen die de moeder natuur in Finland kent. Een wildernis met nauwe kloven, grotten en grote keien die hun eigen vreemde wereld vormen waarin je als mens een zeldzame gast bent. Naast de berg ligt een donker bos dat maar een aantal durven te betreden. Je kunt er namelijk oog in oog komen te staan met een beer. Dit stukje Finland is zo goed verstopt dat ondanks het een unieke plek is, het toch geen onderdeel is van het Isojärvi Nationaal park dat er dicht bij ligt. Valkulammi ligt in Kuhmoinen, een gemeente in de Finse provincie West-Finland.Durf jij het bos te betreden.

5. Hitonhauta

In het midden van een vlak bos lijkt het alsof het landschap van deze plek een diep kloof ingetrokken wordt. Het is de grootste kloof in midden-Finland namelijk 30 tot 40 meter breed en 25 meter diep. Het is er altijd koel, maar een prachtig klein vijvertje, een waterval en verschillende grotten wachten op de reiziger die dapper genoeg is om deze plek te bezoeken. Ook wordt er gezegd dat er een legende heerst over deze plek, men geloofde namelijk dat er een duivel was genaamd Hitto die in de omgeving leefde. Daardoor heeft de plek de naam ´duivels graf gekregen´. Mocht je er heen willen, je vindt deze plek in Laukaa, een gemeente in de Finse provincie West-Finland.

Picture by Ranto

Naast natuurverschijnselen in Finland zijn er ook gekke evenementen in dit Scandinavische land.

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.