Vive Le Voyage

5x backpacker momenten die je niet wil missen in Goa!

Goa

Ga je backpacken door India? Dan is Goa een plek die je niet wilt missen! Een welkome afwisseling van de chaos en drukte van miljoenensteden zoals Mumbai en Delhi. Sommige noemen dit paradijsje ook wel ‘India voor beginners’. Met meer dan 100km strand en een tropisch klimaat is het de ideale plek om je batterij even op te laden. Dat de Portugezen dit ook zo vonden tijdens hun 450 jarige bewind is goed te merken. De Europese invloeden vind je overal terug. In de gebouwen, de gerechten en zelfs de locals hebben namen zoals Maria en Xavier! Je zou bijna denken dat Goa niet in India ligt. Maar niets is minder waar. De koeien lopen hier gewoon op het strand, de curry is nog steeds lekker pittig en de geuren van de markt zijn nog altijd overweldigend. Daarom dit lijstje met vijf onvergetelijke momenten uit mijn reis naar Goa. Hopelijk herkenbaar!

 

1. Niks anders dan de zee horen terwijl je een dutje doet

 

 

De wuivende palmbomen, het geritsel van vogels op het dak en de Arabisch zee die tegen de rotsen kletst. Even niks…na de immense drukte van Mumbai en een ellenlange treinrit is dit paradise.

2. Je verwilderde ‘travel look’ perfectioneren tijdens een hobbelige scooterrit

 

 

Een scooter huren en je bent on the road! Niet alleen strand, ook het achterland moet je als backpacker gezien hebben. Watervallen, dierenparken en genieten van uitzichten. Wie wil dit nou niet?

3. De waaghals uithangen en een verse fruitsap bestellen

 

 

Even een pitstop langs de weg. Fruitsapje? Verstandig is het misschien niet. Maar met een droge mond is het moeilijk om het aanbod af te slaan. Wel zonder ijs dan…

 

4. Voor 5 minuten in het leven van een celebrity stappen

 

 

Uit het niets wordt er naar je gefloten en geroepen. Een groep jonge meiden stormt op je af. ‘Mogen we met jou op de foto?’ Eh…nou voorruit dan…

 

5. Helemaal gehypnotiseerd raken van een spelletje cricket op het strand

 

De zon zakt in de zee. De horizon kleurt roze. Een groep jongens speelt op het strand. Ze moedigen elkaar aan en schreeuwen van blijdschap als de bal geraakt wordt. Jij juicht spontaan mee!

Deze blog is geschreven door Marijke Slaats. Meer dan 10 jaar reist ze voor werk en plezier de hele wereld af. En als het even kan plant ze elke maand een trip. Spanning, avontuur en andere culturen prikkelen haar om te bloggen. Het onmiskenbare gevolg? Dat ze lekker lang nageniet van haar reis.
Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *