Vive Le Voyage

5x dat onvergetelijke vakantiegevoel

thailand

September is begonnen. Tijd om weer aan de slag te gaan. De regenbuien komen er weer aan en de winter spullen komen langzaam weer tevoorschijn. Maar voordat we in de dagelijkse routine stappen en de vakantie achter ons laten, laten we even terugblikken op die heerlijke zomer maanden! Hierbij mijn 5 onvergetelijke vakantie momenten:

 

Verbluffende uitzichten bij zonsopgang op Adam’s Peak

 

’s Nachts is het geen pretje, om 1 uur op om een klim van 4km naar Adam’s Peak te beginnen. Een heilige berg in Sri Lanka. Maar als je eenmaal op 2200 m hoog staat dan ben je dat eigenlijk al weer snel vergeten!

 

Adam's Peak, Sri Lanka

Adam’s Peak, Sri Lanka. Photo by Javi from Vivir Para Viajar/ CC BY

 

Stiekem een flesje wijn drinken op Mt St Michel

 

Mont St Michel is een eilandje net geen kilometer van de kust van Normandië. Het staat bekend als bedevaart plek en om zijn indrukwekkende architectuur. In tijden van eb, kun je er vanuit het strand makkelijk naar toe lopen. ’s Avonds is het ook romantisch als je op een bankje met je lief en een wijntje de sterrenhemel bekijkt. (Vergeet alleen niet een opener mee te nemen!)

 

Mont St Michel

Mont St Michel, Frankrijk. Photo by Javi from Vivir Para Viajar/ CC BY

 

Eindelijk op dat mooie strand…

Na maanden van kou, een vlucht van 12 uur, een boemel trein, een korte busrit en een ferry…..daar ben je dan! Eindelijk op je bestemming!

Thailand

Koh Tao, Thailand. Photo by Javi from Vivir Para Viajar/ CC BY

 

Een natuurwonder bijwonen Bayin Nyi Caves

 

Duizenden vleermuizen vliegen uit een spleet van een grot. Er lijkt geen eind aan te komen. De lokale bevolking slaat op trommels en zingt. De vleermuizen deinen mee met de geluiden. Een muziekcompositie, een theatershow of een natuurwonder? Volgens mij alles in een!

Hpa'an Myanmar

Bayin Nyi Caves, Myanmar. Photo by Javi from Vivir Para Viajar/ CC BY

 

Gezellig barbecueën op het strand

 

Samen met vrienden inkopen doen op de lokale markt. Met een bootje wordt je op een eilandje afgezet, hier is niks verkrijgbaar. Dus mocht je iets vergeten zijn… dan is dat pech! Met z’n allen houtsprokkelen en theorieën verzinnen over hoe je het beste een vuurtje kunt stoken. Terwijl iedereen druk met het vuur aanmaken is, kijk jij nog even op naar de sterrenhemel en denkt bij jezelf: Gezellig zo’n avondje, echt vakantie!

bbq in Maleisie

Kapas, Maleisie. Photo by Javi from Vivir Para Viajar/ CC BY

Wat zijn jouw onvergetelijke vakantiemomenten?

Deze blog is geschreven door Marijke Slaats. Meer dan 10 jaar reist ze voor werk en plezier de hele wereld af. En als het even kan plant ze elke maand een trip. Spanning, avontuur en andere culturen prikkelen haar om te bloggen. Het onmiskenbare gevolg? Dat ze lekker lang nageniet van haar reis.
Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  5 september 2016 at 13:22

  Wat een mooie foto’s! Die van Adam’s Peak vind ik echt prachtig en die springfoto is ook fantastisch :D Ziet eruit als een geweldige zomer!

  • Marijke Slaats

   6 september 2016 at 22:02

   Hi Narelle! Bedankt! Ja…Adam’s Peak was echt ontzettend mooi :) Nu eens kijken wat de herfts/winter in petto heeft!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.