Vive Le Voyage

5x hotspots in Berlijn

hotspots in berlijn

Hotspots, ik ben er gek op! Een stedentrip is niet compleet zonder een paar toffe hotspots. Vind je ook niet? Eerder schreef ik al over hotspots in Barcelona, Praag en Nijmegen. Nu is het tijd om een aantal goede hotspots in Berlijn met je te delen.

Tip: The Berlin Guide van Petite Passport zit vol met dé beste hotspots in Berlijn. Eentje om in je tas te stoppen en die leuk thuis op de koffietafel ligt. Online verkrijgbaar, maar je kan de guide van Berlijn en een aantal andere steden ook kopen bij Sissy Boy.  

1. Zeit für brot

Een goede bodem moet gelegd worden als je de hele dag door Berlijn gaat slenteren. Deze bodem leg je tijdens een ontbijt bij de bakkerij Zeit für brot. Een vitrine vol met lekkers. Van croissants en belegde broodjes tot kaneelbroodjes en pecanbroodjes. Allemaal vers bereid in de open keuken, waar jij vanuit de winkel een blik op kan werpen. Voor de wat minder grote maag is er ook yoghurt met muesli. En koffie? Ja, ook voor koffie is dit een van de beste hotspots in Berlijn.

Alte Schönhauser Str. 4, 10119 Berlin, Duitsland

hotspots in berllijn

2. Mogg

Dineren in Berlijn was nog nooit zo bijzonder als bij Mogg. Het vriendenrestaurant zit namelijk in een klaslokaal van een oude Joodse meisjesschool. Een gebouw met een heftige geschiedenis, maar een gemoedelijk restaurant met lekker eten. De pastrami sandwich is een klassieker. Voor meer informatie over Mogg lees je het blog ‘Dineren in Berlijn in een oude Joodse meisjesschool’.

Auguststraße 11-13, 10117 Berlin, Duitsland

3. Rose Garden

Ontbijt en diner zijn heel goed te doen bij Rose Garden. De ‘hippe’ locals verzamelen hier voor een zondags ontbijt met een groep vriendinnen, een gezellige werkbespreking onder het genot van een kop koffie of een opgedoft zaterdagavond diner met een goed glas wijn.

Alte Schönhauser Str. 61, 10119 Berlin, Duitsland

hotspots in berllijn

4. Westberlin

Vlak bij Checkpoint Charlie, een plek waar je eigenlijk liever niet komt door de vele toeristen, vind je Westberlin. Dit is een van de hotspots in Berlijn die een combinatie is van een boekenwinkel, lunchtent, socialize club, koffie corner en vooral een plek waar creatieven achter hun laptop aan het werk zijn. De neon-kleuren, het vele wit en de industriële sfeer verwelkomen je, maar het is er toch echt gezellig. Vergeet niet door de boeken te bladeren! Wie weet scoor je nog een leuke reisgids.

Friedrichstraße 215, 10969 Berlin, Duitsland

hotspots in berllijn

5. Mädchenitaliener

Welkom in de woonkamer van Mädchenitaliener. Een van de vele hotspots in Berlijn die zich in de wijk Mitte begeeft. Bij Mädchenitaliener is het klein en gezellig. Het heeft iets weg van een donkerbruine kroeg, maar dat hipper. De braadworst kun je even naast je neerleggen, want hier eet je Italiaanse hoogstandjes.

Alte Schönhauser Str. 12, 10119 Berlin, Duitsland 

Aan welke van de vijf hotspots zou jij een bezoek willen brengen?

Mijn reisdagboek en een fijne pen zijn mijn beste vrienden op reis. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met jullie. Ik heb al wat reisdagboeken vol mogen schrijven in Azië, Malawi, Mexico, Barcelona en New York. Maar er staat nog meer op mijn bucketlist: Zuid-Amerika, Afrika, Scandinavië of eigenlijk de hele wereld! Omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van kan genieten!

2 Comments

 1. Malou | Blonde Blossom

  15 mei 2017 at 19:42

  Wat een fijn lijstje! Nummer 5 en Rose Garden zou ik heel graag bezoeken. Dat hipsterachtige spreekt me heel erg aan, maar voor Italiaanse hoogstandjes kun je me ook altijd wakker maken! Malou x

  • Demi Bokern

   15 mei 2017 at 20:47

   Ah dat is leuk om te horen Malou! Heb je al een stedentrip naar Berlijn op de planning staan? Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *