Vive Le Voyage

6x dingen die je moet doen in Kaapstad!

Zon, zee, vriendelijke mensen, de mooiste uitzichten, strand, uitgestrekte wijngaarden en een heerlijke keuken, Kaapstad heeft het allemaal. Voor velen is Kaapstad het startpunt voor een rondreis door Zuid Afrika, terwijl je hier makkelijk een aantal weken door kan brengen. Ga je voor de eerste keer naar Kaapstad en heb je een aantal dagen de tijd, dan maak ik het jou graag gemakkelijk door 6 hoogtepunten op een rij te zetten die je absoluut niet mag missen.

Beklim Lion’s Head met zonsondergang

Een van de mooiste plekken in Kaapstad om te genieten van een schitterend uitzicht over de stad en de zonsondergang. In tegenstelling tot de Tafelberg kan je Lion’s Head alleen te voet bereiken. De klim wordt echter wel beloond met fantastische vergezichten. Natuurlijk kan je Lion’s Head ook in de ochtend beklimmen als het nog koel is, maar als je besluit met zonsondergang te gaan dan zie je de zon in de zee zakken en de stad langzaam oplichten door alle lichtjes. Vergeet dan ook niet om een zaklamp mee te nemen.

Lion's Head

Bezoek Robbeneiland

In de geschiedenis van Zuid Afrika en de Apartheid heeft dit eiland een belangrijke rol gespeeld. Het is nog niet heel lang geleden dat de laatste gevangene Robbeneiland heeft verlaten. Een van de bekendste gevangenen was Nelson Mandela die hier maar liefst 18 jaar heeft vast gezeten. Tijdens een bezoek aan Robbeneiland kan je zien waar Mandela al die jaren heeft vastgezeten en meer leren over de geschiedenis. Dagelijks vertrekken er boten vanaf V&A Waterfront voor een rondleiding over het eiland.

De cel van Mandela

Slenteren over de leukste markten

Tijdens mijn reizen probeer ik altijd wel een paar markten te bezoeken om de lokale sfeer te proeven. In Kaapstad kan je dit uitstekend doen op één van de vele (food)markets. Zo vindt iedere vrijdagavond en zondag Bay Harbour Market plaats en op donderdagavond en zaterdagochtend de City Bowl Market. Bij de Old Biscuit Mill in de wijk Woodstock is op zaterdag toch wel de leukste markt te vinden, de Neighbourgoods Market. Naast de diverse eetstalletjes waar je gerechten van over de hele wereld kunt proeven, ja zelfs bitterballen, is er ook een kleding- en sieradenmarkt. Een perfect begin van de zaterdagochtend.

Pinguïns spotten in Boulders

Wie vindt pinguïns nou niet leuk? Op een half uur rijden van Kaapstad ligt in het plaatsje Simon’s Town Boulders Beach waar een kolonie van 3000 Afrikaanse pinguïns woont. In het bezoekerscentrum worden toegangskaarten verkocht waarna je vanaf de boardwalk de pinguïns zelf kan spotten. Loop je vanaf de parkeerplaats van Boulders Beach naar links dan kan je daar ook pinguïns tegenkomen op een vrij stuk strand. Het is zelfs mogelijk om met ze te zwemmen.

Boulders Beach

Chillen op een van de mooiste stranden

Kaapstad heeft tientallen stranden waar je in de zomermaanden perfect kunt genieten van het mooie weer. De stranden van Clifton beach zijn onder de lokalen erg geliefd, het is hier vaak windstil wat ideaal is in Kaapstad. Je hebt de keuze uit Clifton 1, 2, 3 of 4. Clifton 4 is vaak het drukst vanwege de aanwezigheid van toiletten. Camps Bay Beach is een ander bekend strand met een prachtig uitzicht op Lion’s Head. Llandudno Beach is mijn favoriete strand en is stukken rustiger in vergelijking met Clifton Beach en Camp’s Bay Beach. Het is alleen wel 20 minuten rijden van Kaapstad en je moet zelf eten en drinken meenemen, want er is daar geen horeca aanwezig.

Llandudno Beach

Fotograferen in het schilderachtige Bo Kaap

Bo-Kaap is het historische centrum van de Kaap- Maleise cultuur bekend om zijn fel gekleurde huizen. De inwoners van Bo Kaap zijn veelal afstammelingen van de voormalige slaven. Tijdens de slavernij mochten de slaven geen gekleurde kleding dragen. Na de afschaffing van de slavernij werden alle huizen gelijk van een mooie kleur voorzien om de vrijheid te vieren. Jaarlijks worden de huizen geverfd om de mooie kleuren te behouden waar vele toeristen op af komen.

Bo Kaap

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.