Vive Le Voyage

Soepschildpadden en heerlijk eten in Akumal!

In misschien wel dé mooiste baai aan de oostkust van Mexico kun je heerlijk eten, genieten van de zon en snorkelen in de prachtige blauwgroene zee. Akumal is een kleine badplaats waar niet veel bewoners wonen, maar waar het strand populair is voor toeristen. Je kunt hier namelijk snorkelend schildpadden, roggen en een grote hoeveelheid vissoorten ontdekken. Tip: ga vroeg in de ochtend of later in de middag. Het is hier dan namelijk rustig en je hebt dan de minste kans op een mierenhoop van toeristen.

Snorkelen in Akumal

Soepschildpadden

In 1958 is het kleine dorp Akumal opgericht voor duikers als uitvalbasis. De soepschildpad is in dit gebied een veel voorkomende schildpad. De soepschildpad wordt ook wel groene schildpad genoemd en is één van de grootste van de vier soorten zeeschildpadden. In ondiepe wateren komen de groene schildpadden vaak voor en ook in Akukmal is dit het geval. Je hoeft namelijk niet ver het water in om door je duikbrilglazen deze prachtige dieren te zien. Je kunt er voor kiezen om met een tour mee te gaan, waarbij een gids je voor gaat en de schildpadden voor je zoekt. Vaak zit er een lunch bij en krijg je een zwemvest, snorkelsetje en flippers. Echter is het ook mogelijk om zelf met je duikbril op onderzoek uit te gaan. Niet alleen schildpadden kom je onder water tegen, ook roggen zijn niet te missen. Bijzonder om op kleine afstand deze dieren waar te nemen, vooral als je later op de dag gaat en je een van de enige in het water bent.

Schildpadden en roggen

Heerlijk eten in Akumal

Het strand van Akumal is parelwit en heerlijk om rustig in de zon uit te rusten of onder een palmboom een boek te lezen. Toeristen komen vaak alleen om te snorkelen en vertrekken daarna weer naar een andere bezienswaardigheid. Een veelgebruikte planning is om na het snorkelen door te rijden naar cenotes, wat waterbevattende grotten zijn waar je heerlijk in kunt afkoelen.

Niet alleen het strand in Akumal is overheerlijk, ook het eten. In kleine familie eettentjes serveren ze pittige, vullende en de lekkerste Mexicaanse gerechten. Met gekleurde houten tafels en stoelen, een open ruimte met rieten dak en uiterst vriendelijke bewoners is de sfeer fantastisch. Een bekend Mexicaans gerecht wat hier absoluut een aanrader is, zijn quesadillas. Een quesadilla is een wrap gevuld met kaas, vlees en groenten. Het klinkt simpel, maar ik heb ze al vaak geprobeerd na te maken en dat blijkt nog even tegen te vallen. De kaas die ze gebruiken heb ik in Nederland nog niet gevonden. Je kunt echter cheddar cheese, geraspte kaas of brie gebruiken.

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.