Vive Le Voyage

7x tips voor een Shortstay in Brabant

Vier 25 jaar Dutch Design in Eindhoven

De provincie Brabant heeft het hele jaar rond veel te bieden. Van designstad Eindhoven tot “stad van het doen” Helmond of het charmante Breda. Beleef BrabantNacht want in het donker zie je meer. Ga bijvoorbeeld voor Dutch design en ontdek Strijp-S en Strijp-R. Brabant kent inspirerende festivals, neem deel aan Urban Matterz of Graphic Matters. Natuurlijk stop je onderweg bij een culinaire hotspot om te genieten van de Brabantse gastvrijheid. Hierbij zeven tips voor je bezoek aan Brabant.

1. Eindhoven viert 25 jaar Dutch Design

Ga naar Brandstore Eindhoven op het stationsplein van Eindhoven en haal de fietsroute Rondabout Design 2017 op. Een fiets is in dezelfde omgeving snel gehuurd. Ontdek onze design hoofdstad van Nederland door de speciale designroute af te leggen. De route voert je langs creatieve broedplaatsen, vele highlights en design hotspots in de stad. Neem de tijd want er is veel te zien en te beleven.

vind prachtig Dutch Design bij Iksy

Loop binnen bij Iksy voor prachtig Dutch Design

2. Eindhoven – Ontdek de ooit verboden stad Strijp-S

Een ontzettend leuk, tikkeltje ruig en industrieel gebied. Het barst hier van de creativiteit. Je kunt er fantastisch shoppen voor Dutch Design bij YKSI. Urban Shopper is een walhalla wat op de begane grond bestaat uit kleine winkeltjes van fashion, (eco) design, vintage, en (urban) art. Loop gerust binnen bij de winkels van StudioRuig en MLY. Op het Ketelplein geniet je van de zon op het terras. Vervolgens valt de vrolijk gekleurde graffiti muur van Area51 je gelijk op. Werk binnen aan je skills op deze indoor skate baan.

Strijp-S Eindhoven

Pak een terrasje op het Ketelplein bij Strijp-S.

3. Eindhoven – Strijp-R voor het Piet Hein Eek imperium

De voormalige keramische werkplaats van Philips is nu het domein van ontwerper Piet Hein Eek. Een veelzijdige locatie met zijn werkplaats, een showroom voor de collectie, een winkel en een ruim opgezet restaurant. Bekijk de permanente tentoonstelling ‘De Wonderkamer’ en bewonder een combinatie van eigen, unieke producten, antiek en kunst. Houd de wisselende tentoonstellingen en regelmatige evenementen in de gaten, ze zijn bijzonder.

Ga naar de showroom van Piet Hein Eek

Fiets naar Strijp-R en bezoek de showroom van Piet Hein Eek

4. Eindhoven – Bezoek culinaire hotspot Gourmet Market

Kom op krachten bij de nieuwste hotspot. Je vind in deze foodhall 20 verschillende keukens rond één groot terras. De ambitieuze creatieve ondernemers zetten hun beste beentje voor om jou een smakelijk gerecht te bereiden. Haal een drankje aan de bar en bedenk intussen van welke keuken(s) je wilt proeven. In de ruimte is een tropische wereldse sfeer gecreëerd met veel planten en gezellige zitjes.

Culinair genieten bij Gourmet Market

Gourmet-Market, een adres om vaak terug te komen in Eindhoven

5. Vier BrabantNacht

Je hoort méér, je proeft méér en ontdekt méér in het donker. Dit jaar opende Brabant op 23 september haar deuren tijdens de meest mysterieuze en spannende uren van de dag. Wil jij de Brabantse iconen in het donker ontdekken? Houd de website van Visit Brabant in de gaten voor dé datum in 2018. Lees over en schrijf je ter zijner tijd in voor bijzondere arrangementen op unieke locaties. Variërend van De Biesbosch tot de Efteling, laat je verrassen.

BrabantNacht Kasteel Helmond

Het ontstaan van vette graffiti kunstwerken met glow in the dark paint bij Kasteel Helmond tijdens Brabantnacht

6. Helmond – Urban Matterz: een festival voor iedereen!

Hét hip hop festival  Urban Matterz is al 2 jaar een begrip in Helmond. Luister naar rapmuziek, kijk naar breakdance of graffiti-art. Geniet van urban sports zoals BMX, free-run, basketbal, suppen of skaten. Voor het dagprogramma hoef je geen entree te betalen. Het festival wordt gehouden in en rond het terrein van De Cacaofabriek. Afgelopen weekend vond de 3e editie plaats. Zorg dat je het volgend jaar mee beleeft.

Urban Matterz bij De Cacaofabriek in Helmond

Muziek, lifestyle en sport worden met elkaar verweven tijdens festival Urban Matterz.

7. Breda – Graphic Matters, Kun jij met een andere blik naar de wereld kijken?

Voorheen bekend als het Graphic Design Festival. Er zijn binnen-en buitenexposities, workshops, lezingen, en rondleidingen in en om de monumentale Chassé kazerne. Ruim 200 internationale ontwerpers verbeelden actuele kwesties tijdens het festival. Een bijzondere manier om het verhaal van de stad Breda te ontdekken is via de Blind Walls Gallery. Volg de routes lopend of op de fiets. Je komt langs bijzondere plekken in de Breda.

Ga naar Graphic Matterz in Breda

Bekijk prachtige muurschilderingen verspreid door de stad tijdens Graphic Matters t/m 22 oktober in Breda

Lees meer over BrabantNacht via BrabantNacht, een magische nacht in eigen land! Meer lezen over Graphic Matters? Lees Ontdek de street art van Breda met Blind Walls Gallery

Ellie ging op persreis naar Brabant voor Visit Brabant. Deze blog is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.