Vive Le Voyage

8 x Typisch Kopenhagen

Ervaar de verleidelijke mix van modern en historisch in Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken ligt op het eiland Seeland. Naast prachtige oude gebouwen vind je architectonische hoogstandje. De brede fietspaden nodigen je uit om op je huur fiets te springen en de stad te verkennen. Pak een terrasje in Nyhavn of ga shoppen voor Deens design op Strøget. Heb je trek gekregen? Dat komt goed uit op culinair gebied is er veel te proeven. Hierbij 8 dingen die Kopenhagen typeren.

1. Nyhavn

Kopenhagen is beroemd om de vrolijk gekleurde huizen van Nyhavn. Kom sfeer proeven en doe zoals de locals doen. Koop een biertje in een nabijgelegen winkel en ga zitten kletsen op de kade. Het is een van de leukste plekken en daarmee dé hotspot van de stad op zonnige dagen. Geniet van de ontspannen sfeer, de goede restaurants en jazz muziek. De beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen heeft op verschillende adressen aan Nyhavn gewoond.

2. De kleine zeemeermin

De Kleine Zeemeermin was een geschenk van de Deense brouwer Carl Jacobsen aan de stad Kopenhagen. Hij was zeer gefascineerd door het sprookje van Hans Christian Andersen en de balletvoorstelling. Vervolgens heeft hij Beeldhouwer Edvard Eriksen opdracht gegeven om een sculpuur van de zeemeermin te maken. Inmiddels is het een nationaal symbool.

Bezoek de kleine zeemeermin bij Langelinje Pier

3. Tivoli

Tijdens je verblijf in Kopenhagen is een bezoek aan Tivoli, het op een na oudste attractiepark ter wereld een “must”. Geniet van de attracties die continu worden vernieuwd. Kom tot rust in de Japanse tuin. Bezoek het pantomime theater, luister naar klassieke muziek in de concertzaal of ga naar de Chinese tempel. De zaterdag wordt traditioneel afgesloten met vuurwerk.

4. Strøget

Strøget is het winkelhart van Kopenhagen. Met een lengte van 1.1. kilometer is het Europa’s langste voetgangersgebied. Deense mode heeft een belangrijkere positie veroverd binnen de internationale modescene. Kopenhagen behoort tot één van de vooraanstaande mode steden van de wereld. Je vindt hier alles van bekende designerwinkels tot goedkope ketens. Voor Deens design ben je in dit gebied aan het goede adres. Ben je op zoek naar kunst- en antiekwinkels loop dan naar Straedet een straat die evenwijdig aan de Strøget loopt.

Slaag voor je inkopen op Strøget

5. Hygge

Het Deense woord hygge komt in de buurt van het Nederlandse begrip gezelligheid. Het staat voor de Deense mentaliteit voor het leven. Focus je op de dingen die er echt toe doen. Voorbeelden zijn: quality time met vrienden en familie, het creëren van een fijne warme sfeer en genieten van de goede dingen in het leven. Kopenhagen bied je volop mogelijkheden om van Deense hygge te genieten.

6. Buitenzwembaden

Kopenhagen profileert zich als groene stad en Denemarken is het eerste land dat een milieuwet invoerde. Dit maakt dat de waterkwaliteit erg goed is. De buitenzwembaden in de binnenstad worden dan ook intensief gebruikt. Profiteer er van en neem een verfrissende duik.

7. Kopenhagen Steet Food op PapirØen (papier eiland)

Dit industriële gebied is getransformeerd tot een hotspot in het hart van het havengebied. Bezoek de enorme foodmarkt in een oude loods. Zorg dat je trek hebt want de food trucks bieden heerlijke duurzame gerechten uit alle windstreken. De sfeer is rauw, maritiem en authentiek.

Vermaak je in en rond het havengebied van Kopenhagen

8. Smørrebrod

Proef absoluut Smørrebrød een typisch Deens lunchgerecht wat dateert uit de 19e eeuw. Het bestaat uit een beboterde snee roggebrood, die met een uitgebreid beleg van saus, kaas, vlees, vis, of rauwkost wordt versierd. Letterlijk betekend smørrebrød boterham. Het gerecht heeft een facelift ondergaan en is nu een rijkelijk versierd culinair feestje op je bord.

Ga binnen bij de Lego winkel in Kopenhagen


 

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.