Vive Le Voyage

8x waarom een stedentrip naar Leuven een must-do is

8x waarom een stedentrip naar leuven een must-do is

Leuven is gezellig, maar dan ook écht gezellig! Een ideale stad om een lekker weekendje weg te gaan. De stad is een combinatie van historie, cultuur, bier, studenten, culinaire hotspots en zelfs natuur in de directe omgeving. Het voorjaar en de zomer zijn een mooie tijd voor een stedentrip naar Leuven, want hoe lekker is het om op een Leuvens terras te zitten met een Belgisch biertje in de hand. In dit artikel lees je nog meer redenen voor een stedentrip naar Leuven.

1. De hipste hotspots vind je in Leuven

In Leuven worden de koffietentjes uit de grond gestampt. Ik ben er dol op! Een heerlijke kop koffie (of thee), een huisgemaakt stukje taart en een relaxte stadse sfeer. In Leuven zijn er ook veel hippe restaurants en unieke shops waar je een hele dag van geniet. De Mechelsestraat en Parijsstraat zijn mijn favoriete voor de mooie boetieks en voor de restaurants is dat de Muntstraat.

nieuwste en hipste hotspots tijdens een stedentrip naar leuven

Balls ’n Glory

2. Leuven en zijn evenementen

Zowel in de winter als in de zomer organiseert Leuven gezellige evenementen. Het is zeker de moeite waard om te kijken of er een evenement plaatsvindt als jij je stedentrip naar Leuven hebt gepland. Wat dacht je van deze twee evenementen?

  • Leuven biermaand: ‘the place to beer’ is Leuven van 22 april tot 22 mei. De stad staat dan in het teken van bier met proeverijen, bierroutes en brouwerijbezoeken.
  • Het Groot Verlof: van 8 juli tot 14 augustus is het in de hele stad feest met muziek, dans, bars en picknicks.

3. Leuven als hoofdstad van het bierland België

Er is geen twijfel over mogelijk: voor bier ga je naar Leuven. Het is mooi om de Leuvense biercultuur te ervaren en er zit vast een biertje bij die jij lekker vindt. Je proeft het bier natuurlijk in één van de vele cafés, maar deelnemen aan een kroegentocht, proeverij of een bezoek aan een brouwerij is de moeite waard.

leuven als hoofdstad van bierland belgie tijdens stedentrip naar Leuven

4. Een goede sfeer tijdens een stedentrip naar Leuven

De Leuvenaren ontvangen je met open armen, wat een stedentrip naar Leuven nog gezelliger maakt. In de hele stad hangt een goede sfeer en vind jij makkelijk je weg. De ontspannen sfeer is mede dankzij de vele studenten ontstaan, want Leuven is een echte studentenstad.

5. Autovrij Leuven

De binnenstad van Leuven is zo goed als autovrij, wat het rondstruinen door de stad leuker maakt. Door het autovrije Leuven zijn er wel veel meer fietsers gekomen, maar daar zijn wij Nederlanders wel aan gewend.

6. Fiets door het groene Leuven

Over fietsen gesproken: fiets één van de fietsroutes in de omgeving van Leuven. Deze omgeving is prachtig groen en zorgt voor een goede combinatie van stad en natuur.

7. Leuven, het centrum van België

Vanaf Nederland ben je zo in Leuven. Vanaf Utrecht reis je ongeveer drie uur met de trein naar Leuven. Een stedentrip naar Leuven is ook te combineren met een stedentrip naar Antwerpen, Brugge, Gent, Mechelen of Brussel, omdat deze steden niet ver van Leuven afliggen.

8. ILuvLeuven

Leuven heeft prachtige bezienswaardigheden, zoals de Universiteitsbibliotheek, het stadhuis en het M-Museum. Deze highlights kunnen niet ontbreken tijdens een stedentrip naar Leuven. Met het ILuvLeuven ticket bezoek je deze highlight voor slechts €16,00. Deze boek je gemakkelijk online.

ILuvLeuven tickets voor de highlights tijdens stedentrip naar Leuven stadhuis

Stadhuis van Leuven

Wil jij meer tips over wat te doen in Leuven? Lees dan mijn vijf tips voor een stedentrip naar Leuven.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.