Vive Le Voyage

Alaska highlights

Tegenwoordig kan je niet meer heen om de televisieprogramma’s die zijn gefilmd in Alaska. De ruige natuur, het verlaten landschap en de mensen die er wonen zijn uniek; een unieke reiservaring dus. Hier zijn een paar plaatsen die je gezien moet hebben!

  1. Homer

homer1

Een havenstadje in het zuiden, op 5 uur rijden van Anchorage. Schattig dorpje waar je kan vissen, whalewatchen en beren kan spotten; wij zijn het laatste gaan doen. Een klein vliegtuigje brengt je naar het gebied waar de beren leven. Niet alleen de beren in hun eigen leefomgeving zien (heel gaaf om zo dichtbij te zijn) maar ook de vlucht zelf was heel bijzonder; het landschap waar je overheen vliegt is waanzinnig mooi. Aan het eind van de dag, als je van lekkere vis houdt, dan raad ik je aan om naar Boardwalk Fish&Chips te gaan. Niet zo fancy maar erg lekker.

  1. Valdez

valdez

Ook een dorp gelegen aan de zee, bekend vanwege de grote olieramp in 1989. In de zomer een fantastische plaats om zalm te gaan vangen, je kan een dagje mee op een echte vissersboot. Maar je kan er meer doen, zoals mee op de Lu-Lu Belle sightseeing boot om de grote Columbia Glacier en heel veel wildlife te zien. Ik heb orka’s, humpback whales, pinguïns, zeeleeuwen en nog veel meer dieren gezien tijdens de tour en we zijn heel erg dicht bij de glacier gekomen, wat echt een waanzinnige ervaring was. Neem warme kleding mee!

  1. McCarthy

mccarthy1

Een klein dorpje in the middle of nowhere, moeilijk te bereiken met de auto (hebben wij wel gedaan), de meeste mensen vliegen erheen (sneller, makkelijker en veel duurder). Bekend van de kopermijnen bij Kennicott, die nu verlaten maar wel gerestaureerd zijn. Prachtig gebied om te wandelen, ligt aan de Root Glacier waar veel activiteiten worden georganiseerd zoals glacier hiking&climbing. Super zwaar maar erg leuk om te doen.

  1. Denali

denali1

Het grootste natuurpark in Alaska, bekend om Mount Denali (vroeger Mt McKinley) de hoogste berg van het noordelijk halfrond. Vaak slecht te zien vanwege het weer, maar op een goede dag een prachtig plaatje. Denali zelf is weer een klein dorpje met weinig te doen maar het natuurgebied eromheen is de moeite waard. Je kan er veel wandelingen maken, raften of met de auto of tourbus erdoorheen rijden. Lekkere restaurantjes (Prospector’s Pizza voor bier en goed eten, of de Panorama Pizza Pub voor een lekkere salade of pizza) met lokale producten zorgen voor een ontspannen avond aan het eind van een mooie dag.

Het is je misschien opgevallen dat ik de grote steden Anchorage (hoofdstad waar je aankomt met het vliegtuig) en Fairbanks (in het noorden, beste plaats om het noorderlicht te zien in de wintermaanden) heb weggelaten uit dit artikel. Het zijn best leuke steden waar je een paar dagen kan doorbrengen, maar als je naar Alaska reist moet je gewoon de natuur in. Veel rijden (lange dagen in de auto) en genieten van de omgeving, de rust en de ruimte.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.