Vive Le Voyage

Algemene tips voor Beijing

Ben je van plan om binnenkort naar Beijing en/of China af te reizen, hieronder enkele algemene tips!

Taxi
In Beijing spreken weinig Chinezen Engels. De weg vragen, een taxichauffeur het adres uitleggen, eten bestellen of een OV kaartje kopen, het lijkt allemaal makkelijk, maar in praktijk kom je er snel achter dat dit niet het geval is. Een advies is om het adres van je bestemming in het Chinees op te laten schrijven bij de receptie van je hotel of hostel. Dit laat je aan de taxi chauffeur zien. Houdt hier ook rekening mee als je aankomt in Beijing en je vanaf de luchthaven naar je hotel moet. 50 minuten heb ik in de taxi gezeten van de luchthaven naar het hotel. Een rit waar je normaal gesproken 10 minuten over doet.

Point-it
Voor het bestellen van eten, krijg je vaak een kaart met plaatjes van het eten. Dan kan het nog zijn dat je voor verrassingen komt te staan. Het boekje Point-it is voor een land als China uitgevonden. In dit boekje staan allemaal afbeeldingen (eten, vervoer, ziekenhuis, kleding, etc) van producten die noodzakelijk kunnen zijn tijdens je reis. Geen woord komt eraan te pas, je kan gewoon aanwijzen wat je zoekt of nodig hebt. Super handig, vooral als je de verder China ingaat, waar bijna geen enkel woord Engels gesproken wordt.

Pyjama’s
Chinezen lopen ‘s avonds graag in hun pyjama op straat. In vergelijking met 5 jaar geleden is dit minder geworden. Voor Chinezen is dit heel normaal. Echter wordt het niet gewaardeerd als toeristen dit doen.

Rochelen
De nummer één  irritatie van de Westerse toerist. Dit is de normaalste zaak in China. Kan je hier absoluut niet tegen, vergeet dan niet oordoppen mee te eten.

China en Sociale Media
In China zijn de social media sites niet te bereiken. De “big firewall of China” zorgt hier voor. Dit kan nog weleens wijzigen. Zo kon ik 5 jaar geleden makkelijk op Facebook en tijdens mijn laatste bezoek in 2013 was dit niet mogelijk. Dit keer kon ik wel op Instagram en Path.

Toiletten China
De toiletten in China zijn een uitdaging! Ik zou hier gemakkelijk een post aan kunnen wijden. Graag wijs ik jullie naar dit artikel dat het toiletbezoek in China goed omschreven heeft.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.