Vive Le Voyage

Alle voorbereidingen zijn getroffen, bijna klaar voor vertrek

Alle voorbereidingen voor Australië zijn getroffen. Eerder schreef ik over een niet goedgekeurd visum. Dit is inmiddels goedgekomen. De nacht na het maken van een longfoto voor mijn visum in Amsterdam, lag het vers in mijn mailbox. Niets houdt me dus meer tegen!

Dit mag je niet vergeten

Bij de ANWB-winkel heb ik een internationaal rijbewijs gekocht voor €17,50. Tijdens mijn reis heb ik een internationale reisstekker op zak (je weet maar nooit in welke landen je per ongeluk nog meer terecht komt), en de backpack, de vliegtuighoes en de pacsafe liggen klaar. Ik heb een nieuwe mini-laptop gekocht, een reisverzekering aangevraagd, ik heb pinnen in het buitenland geactiveerd bij mijn bank, en ik heb het abonnement van mijn dansschool en mijn kamer in Tilburg opgezegd.

Couchsurfen

Gisteren heb ik via couchsurfing.com een account aangemaakt. Dit kan gewoon gratis. Wil je geverifieerd worden, dan betaal je jaarlijks 26 dollar. Door te slapen bij locals kom je in aanraking met het echte Australië. Dat lijkt me gaaf! Ik ga hier even mee avonturieren. I’ll keep you posted about it!

De laatste week in Nederland

Over precies een week ben ik onderweg. Spannend! Het enige dat ik echt nog wil doen voordat ik door de douane loop, is afscheid nemen van mijn lieve vrienden en familie, met lekker veel wijn. Want wijn is fijn.

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.