Vive Le Voyage

Amsterdammers laten toeristen liften op hun gele bagagedrager

Nederland staat bekend als fietsland, en eigenlijk zou dat nóg beter benut kunnen worden. Tenminste, dat vond Yellow Bike, een Amsterdams initiatief. Ze bedachten de mogelijkheid voor toeristen om op een milieuvriendelijke wijze te kunnen verplaatsen in de stad. Tegelijkertijd komen zij in aanraking met locals, oftewel de Amsterdammers.

Zo werkt Yellow Backie

Het werkt heel simpel. Je loopt door de stad en moet van A naar B. Opeens zie je iemand voorbij fietsen met een gele bagagedrager. Als je heel hard ‘Backie’ roept, voelt de fietser zich aangesproken en kun je met hem mee ,achterop de bagagedrager.
Andersom kunnen Amsterdammers zich aanmelden op Yellow Bike, en mogen dan een gratis gele bagagedrager ophalen. Zo worden toerist en local samengebracht.

Trend:

// Sharing Economy

Dit is een typisch voorbeeld de ontwikkeling van de deeleconomie. Het zijn niet meer bedrijven die ons verplaatsen, maar de locals zijn zelf verantwoordelijk voor een werkend systeem. Net als hotelketen Airbnb dat geen hotels heeft, is dit een vervoersinitiatief, zonder eigen vervoersmiddelen.

// Africonnection

De tijd van de individualisering is allang weer achter ons. We willen opnieuw verbinding maken met elkaar. Niet alleen via computerschermen, maar ook face to face. Yellow Backie is een typisch voorbeeld van het samenkomen van mensen.

Benieuwd hoe dat eruit komt te zien? Bekijk dan snel de video.

1

2

3

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.