Vive Le Voyage

Anti-muggen tips!

Muggen. Als ze er zijn, weten ze me te vinden. En dus heb ik ook al heel wat anti-muggenmiddeltjes uitgeprobeerd. Extreme, zoals hier op roadtrip in Mozambique. En talrijke huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Een overzicht van de (beste) anti-muggen tips:

  • Citronellaplantjes in de kamer. Dit hielp hier niet. Integendeel, de plantjes leken de muggen wel aan te trekken!
  • Citronelladruppeltjes op mijn hoofdkussen. Leek een halve nacht te helpen. De sterke geur moet je er wel bijnemen. En de olie kan vlekken maken. Ook niet ideaal dus.
  • Een hor in het raam. Helpt. Maar dat er echt geen muggen binnenkomen (langs de deur bijvoorbeeld) is niet gegarandeerd.
  • Anti-muggenspray met DEET lijkt te helpen. Toch op de plaatsen die je ingesmeerd hebt. Maar aangenaam en handig is het niet.
  • Muskietennet. Zal wel aan mijn handigheid liggen maar ik slaagde er keer op keer in om muggen in het net te laten. En dan helpt zo’n net natuurlijk niet.
  • Zeep met anti-mugwerking, met een citronellageurtje. Gekocht in Zuid-Afrika. Rook fris. Of het echt werkte, kan ik moeilijk inschatten want ik combineerde dit met een muskietennet en DEET. Tot op heden heb ik deze citronellazeepjes ook nog niet in Europa gezien.
  • Zo’n stekker voor in het stopcontact. De soort waar je elke avond een andere patch gebruikt lijkt het beste te werken. Zelfs met het raam open. Helpen ook snel, dus als je ‘s nachts wakker wordt door de muggen kan je snel nog een patch insteken.
  • Tocht, zou ook iets zijn waar muggen niet van houden. Een ventilator boven je bed zou dan een oplossing zijn. Het geluid moet je er wel bij nemen.

Muggen zouden aangetrokken worden door zoet bloed, door het licht, door lichaamswarmte,… De jeuk vind ik nog het vervelendste niet. Maar niet kunnen slapen of zelfs wakker worden door dat gezoem. Dat is echt niet leuk. De jeuk los ik op met een insectenbetenbalsem. Gekocht in Kruidvat. Bij gebrek daaraan zou een beetje tandpasta ook helpen. Of met een droog stuk zeep over de beet gaan. En lach maar, maar met je nagel er een sterretje in zetten vermindert de jeuk ook. Wat zijn jullie tips tegen de muggen? En wat doen jullie aan die jeukende muggenbeten?

Deze blog is geschreven door gastblogger Heidi Vandenbussche.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.