Vive Le Voyage

Antwerpen, voor iedereen die van lampjes houdt

Rondom de kerst zijn veel steden leuk om te bezoeken. De vele lampjes, kerstmarktjes en versierde pleinen met kerstbomen maken van elke stad een leuke plek, maar vooral van Antwerpen. Rond de feestdagen is de stad volledig versierd en zijn er allerlei leuke activiteiten bedacht om de stad nog leuker te maken dan dat hij al is! Het absolute hoogtepunt van de stad is China Light ZOO in ZOO Antwerpen!

China Light ZOO

Op het moment dat ik foto’s en filmpjes zag van dit unieke festival was ik meteen verkocht! Ik ben een ontzettende liefhebber van de feestdagen en kan vaak niet wachten tot overal in steden, straten en huizen de lampjes van zolder worden gehaald. Antwerpen brengt deze liefhebberij naar een volledige nieuwe level dankzij de immense lichtsculpturen die bewondert kunnen worden in deze heerlijke stad! Vanaf het moment dat ik verwelkomt werd door een prachtige lichtgevende giraf kon mijn avond niet meer stuk!

Antwerpen

Wat achtergrond informatie

China Light ZOO is tot 15 januari te bezoeken. De tickets kosten voor volwassen €15, wat ik erg vind mee vallen voor de unieke ervaring die je er voor terug krijgt. De sculpturen zijn door Chinese kunstenaars gemaakt, waar ik ontzettend veel bewondering voor heb. De sculpturen zijn gemaakt van metalen frames waar stukjes stof overheen zijn gespannen en lampjes achter zijn geplaatst, kortom een aardig arbeidsintensief project! Zoals de locaties ook al wel verklapt, heeft het festival een thema van dieren en planten. Een van mijn favoriete werken is de gigantische sculptuur met verschillende gekleurde kwallen. Werkelijk prachtig!

Antwerpen Zoo

China in Antwerpen

Afgelopen zomer heb ik een prachtige reis door China mogen maken. Tijdens dit festival werd ik af en toe terug gebracht naar China en de mooie momenten die ik daar heb meegemaakt. De Chinese lampion is iets dat je op elke hoek van de straat tegen komt in dit kleurrijke land. China Light ZOO geeft de Chinese lampion echter een totaal nieuwe dimensie. Een tunnel van gebloemde lampionnen is iets dat ik tijdens mijn reis nog niet tegen was gekomen, maar wel mocht beleven in Antwerpen.

Antwerpen Zoo

Spectaculaire afsluiter

Bij een Chinees festival mag natuurlijk een Chinese draak niet ontbreken! Dit bijzondere en spectaculaire exemplaar vormt de perfecte afsluiter van een prachtig evenement!

Antwerpen

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

1 Comment

  1. Ilona

    22 december 2016 at 08:48

    Mooi om te zien :) Wij gaan zelf ook nog begin januari, ik heb er nu al zin in door die foto’s ;)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.