Vive Le Voyage

Aruba met baby!

Arubaby! Precies, het zit in de naam. Aruba met baby is een prima combinatie. Verlangend naar mooi weer én rust, kwamen we bij Aruba uit. En de kleine? Hij wilde maar al te graag met zijn reislustige ouders mee. In deze blog vijf redenen waarom wij voor Aruba met een pasgeboren baby (11 weken) kozen.

1. Westerse voorzieningen 

Stiekem toch spannend zo’n eerste vakantie met de kleine. Daarom deze keer geen Iran of India, maar het relaxte en westerse Aruba. Je baby heeft voor deze bestemming geen vaccinaties nodig en er zijn weinig gekke ziektes. Alles wat je in Nederland kunt kopen heb je ook op Aruba. Zo heb je vlakbij het populaire Eagle Beach, ‘Super Food Plaza’. Een mega supermarkt waar ze ook allerlei babyproducten verkopen.

2. Zon, zee en strand

Aruba is een klein eiland (vergelijkbaar met Texel, alleen dan minder fietsvriendelijk). Daarom is een auto onmisbaar voor je familietrip! Zeker als je de verschillende stranden wilt bezoeken. Populaire stranden zijn Eagle Beach, Baby Beach (hoe toepasselijk) en Manchebo Beach. De zee is over het algemeen niet ruig en het water babyblauw. Ook staat er altijd wind, waardoor het goed uit te houden is. Wij namen onze kleine elke ochtend in de kinderwagen mee naar het strand. Check wel of er goede parasols zijn en neem genoeg zonnebrand mee!

Baby Beach

Eagle Beach

Eagle Beach voor Amsterdam Manor Beach Resort 

3. Keuze uit luxe accommodaties

Normaal houden we van backpacken. Maar nu even niet… Met baby kozen we toch voor meer luxe. We verbleven de eerste vijf dagen in Amsterdam Manor Beach Resort. Een prachtig resort, op een nog mooiere locatie. Dit resort ligt pal aan Eagle Beach. Na je ontbijt duik je zo de zee in! De appartementen beschikken over een keuken, zodat je niet altijd uit eten hoeft. Wil je toch in de buurt uit eten? Amsterdam Manor beschikt over een goed restaurant op het resort én op het strand. Ook hadden wij de beschikking over een babybedje. Handig!

Zwembad Amsterdam Manor Beach Resort

De laatste drie dagen verbleven we in Paradera Park. Een knus boetiek hotel met veel groen en een mooi zwembad. Hier kom je helemaal tot rust. Wij verbleven in een familie kamer met twee verdiepingen direct aan het zwembad. Ideaal als je baby zijn slaapjes doet en jij even een duik kunt nemen. Bij Paradera Park hadden we ook de beschikking over een babybedje.

Het zwembad en de binnentuin van Paradera Park Hotel

4. Directe vlucht met babybedje

Bij KLM kun je plaatsen reserveren met een babybedje. Ideaal! Onze kleine wereldreiziger sliep als een roos. Er zijn vaak meer baby’s dan bedjes, dus bel na het boeken voor de zekerheid of je er echt eentje hebt. In combinatie met onze directe vlucht zorgde dit voor een relaxed begin van de vakantie. Gratis tip: geef met landen en stijgen een flesje, zo krijgt de kleine minder last van z’n oortjes!

Vlieg je met KLM, dan zijn er aantal baby baskets beschikbaar.

5. Je komt helemaal tot rust

We kwamen er al snel achter… Met een baby moet je wel rustig aan doen. Eén activiteit per dag in plaats van 110 dingen én zoveel mogelijk zien. Hierdoor hadden we tijd om heerlijk een boekje te lezen en gewoon niks te doen. Of is vakantie daar toch voor bedoeld… Doordat Aruba een klein eiland is kun je de highlights verdelen over verschillende dagen, en is er genoeg tijd om op het strand te liggen.

Aruba met baby. Zeker een aanrader! Nu op zoek naar de volgende bestemming…

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.