Vive Le Voyage

Arundel Castle, waan je weer even in de Middeleeuwen

Wie heeft er als klein kind niet een bezoek gebracht aan een kasteel? Als jij je net als ik weer even kind wil wanen, dan moet je zeker naar Arundel Castle gaan. Het op een na grootste slot van Groot-Brittannië dat in het schattige dorpje Arundel ligt en al sinds 1800 toegankelijk is voor publiek. Je kunt hier uren dwalen in het middeleeuwse slot, waar nog steeds de hertog en hertogin van Norfolk wonen, of genieten van de mooie bloemen in de schitterende kasteeltuin.  En wie weet kom je nog een ridder of jonkvrouw tegen.

Entrance Castle garden

Arundel

Het dorpje Arundel behoort tot de streek London-by-the-sea, waar ook de bekende badplaats Brighton toe behoort. Sinds jaar en dag brengen veel toeristen uit binnen-en buitenland een bezoek aan Arundel vanwege het kasteel die je niet kunt missen zodra je het dorp inrijdt. Het dorpje zelf is ook de moeite waard om te bezoeken met haar antiekwinkels, typisch Engelse tea rooms en de Arun rivier. Het is daarom een ideaal uitstapje vanuit London dat op ongeveer ander half uur rijden ligt, of vanuit één van de bekendere Engelse kustplaatsen.

Arundel Castle

De uitkijktoren, the keep, the lady-in-waiting room en the drawing room. Van zelf geschoten trofeeën, tot tafelzilver, je kunt het allemaal zien in het imposante kasteel. Ik heb samen met mijn ouders een bezoek gebracht aan het kasteel en zij keken ook hun ogen uit. Na het betreden van de toegangspoort vind je aan je linkerhand direct de kassa waar je tickets kunt kopen. Er zijn diverse tickets voor het kasteel en de tuin. Ben je een echte tuinliefhebber en ben je niet geïnteresseerd in het kasteel, koop dan een Bronce pass. Koop je een Gold pass, dan kun je zowel de tuin bezoeken als de Castle Keep.

Voor een bezoek aan het kasteel en de tuin kan je minimaal 3 uur uittrekken. Om je een idee te geven van wat je allemaal kan zien,  hier een aantal foto’s:

Entree

Oprijlaan Arundel CastleInterieur

De kasteeltuinen

Sinds 1854 is de kasteeltuin opengesteld voor het publiek. In de ommuurde tuin kan je de beroemde Collector Earl’s Garden bezichtigen, de Organic Kitchen Garden waar het fruit, groenten en bloemen voor Arundle Castle worden geteeld en een klein kerkje waar ridders liggen begraven. Vergeet op een zonnige dag je picknick mand niet mee te nemen.

Castle GardenGardenArundel Castle Garden

En vergeet niet een kijkje te nemen op een van de mooiste cricketvelden van Engeland die naast Arundel Castle liggen. Jaarlijks wordt het nieuwe cricketseizoen hier ingeluid met een benefietwedstrijd tussen het elftal van de hertogin en de landskampioen van Groot-Brittannië.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.