Vive Le Voyage

Azië: top 5 leukste steden

Azië heeft erg veel leuke steden en elke stad heeft wel iets speciaals! Toch is de ene stad is net wat leuker dan de andere. Dit heeft voor mij vooral te maken met de sfeer die er hangt. Dit is iets wat ik erg belangrijk vind. Ik heb het geluk dat ik veel steden in Azië heb gezien en ik deel ik graag mijn top 5 van steden met jullie. Misschien staan er wat verrassingen in, of ontbreken er steden, maar het is gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Aan al deze steden denk ik met veel plezier terug en heb ik dierbare, leuke en bijzondere herinneringen.

1. Bangkok, Thailand

Voor mij is Bangkok dé topstad van heel Azië. Ik ben er al meerdere keren geweest en weet zeker dat ik er ook nog veel vaker ga komen. Vooral de vele bezienswaardigheden en de eindeloze shopping mogelijkheden maken dat ik van Bangkok hou. Bangkok is een stad vol met tempels, maar tempelmoe word ik er zeker nooit! Het eten is er ook erg lekker en heel goedkoop! Je kan er ook elke dag genieten van een Thaise massage voor een paar euro. Kortom deze stad heeft alles voor mij. Bangkok prikkelt al je zintuigen en laat een bijzondere indruk achter! Wat je kunt doen in Bangkok lees je in de 10 must do’s in Bangkok.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2. Siem Reap, Cambodja

Siem Reap is bekend omdat het de ‘toegangsport’ is voor de Angkor tempels vandaar dat veel reizigers deze stad bezoeken. De stad Siem Reap beviel mij erg zeer goed! Het is klein en sfeervol, maar Siem Reap is de afgelopen jaren ontzettend snel gegroeid. In de stad vind je verschillende invloeden van de Franse koloniale architectuur en de Chinese architectuur. De combinatie van leuke restaurants en gezellige barretjes maakt dit tot een bijzondere stad. Maar ook in de omgeving van Siem Reap is veel te doen en ga dus ook de stad uit. Bijvoorbeeld naar het Cambodja Landmijnen museum.

siem reap

3. Vientiane, Laos

Vientiane is wat mij betreft de meest relaxte hoofdstad van heel Azië en lijkt meer op een groot dorp. Het verkeer is overzichtelijk en de wegen zijn perfect geasfalteerd en veilig. Vientiane is gevestigd in een bocht aan de Mekong. Deze hoofdstad is echt uniek in Azië. Veel reizigers slaan deze stad echter over, met als reden dat het er saai zou zijn. Daar ben ik het zeker niet mee eens en ik hoop dat meer mensen deze stad gaan ontdekken. Vientiane is klein en compact, zodat alles makkelijk bereikbaar is lopend of zelfstandig op de fiets.

vientiane

4. Taipei, Taiwan

Taipei is de hoofdstad en grootste stad van Taiwan. Taipei biedt een bijzondere mix van traditie en moderniteit. Taipei is schoon, goed georganiseerd en druk, maar niet overvol. Deze stad is op het gebied van toerisme helemaal ‘upcoming’. ’s Avonds verandert Taipei in een met neonlampen verlicht filmdecor met vele nachtmarkten, barretjes en kleurrijke mensen. Ga jij binnenkort naar Taipei, lees dan wat je kunt doen in deze energieke stad!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

5. Hanoi, Vietnam

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. De vele brommers, mensen, de eettentjes, de kleuren en de smalle straten zorgen voor een unieke combinatie. Ik ben veel langer dan gepland gebleven in deze stad en kan niet anders dan concluderen dat Hanoi een geweldige stad is! Een stad waar veel te doen en te zien is en waar je je geen seconde hoeft te vervelen door de goede mix tussen historie en cultuur. Hanoi is echt meer dan slechts een strategisch gunstig gelegen stad in het Noorden van Vietnam.

hanoi

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

3 Comments

 1. Kirsten | Travelaar.nl

  2 mei 2016 at 08:22

  Leuke lijsg! Bangkok, Siem Reap en Taipei heb ik ook bezocht. Vientiane en Hanoi hopelijk binnen nu en een paar maanden :) Mijn favoriete Aziatische steden staan er niet tussen.. Kuala Lumpur, Chiang Mai, Kathmandu en 4 en 5 moet ik nog even over nadenken haha..

  • Marieke Willems

   4 mei 2016 at 13:56

   He Kirsten,
   Dank je voor je reactie. Ik vond dit lijstje samenstellen ook erg lastig hoor. Zoveel leuke steden in Azië….Moeilijk kiezen! Kuala Lumpur en Chiang Mai zijn inderdaad ook erg leuk! Kathmandu hoop ik dit jaar te bezoeken en lijkt me een geweldige stad. Veel reisplezier!

   Groetjes Marieke

 2. Piet

  15 maart 2017 at 21:05

  Leuke verkiezingen maak je er van op deze verkiezingsdag :) Nou wanneer je op mijn IG kijkt dan zou het dus Bangkok moeten zijn. Vientiane vind ik echt heel erg bij Laos passen. Dat relaxte sfeertje. Siem Raep heb ik niet echt gezien behalve uiteraard Angkor. Hongkong mis ik eigenlijk want dat vonmd ik ook heel gaaf! En Hanoi daar ben ik over 3 weken weer terug voor de 3dekeer. Ook een geweldige stad! Never seen Taipeh.
  Groeten,
  Piet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.