Vive Le Voyage

Bagan ballonvaart

Met een luchtballon over Bagan vliegen is een magische en onvergetelijke ervaring! Myanmar is een prachtig land en het tempelcomplex van Bagan vormt het hoogtepunt van je reis in dit land! De zonsopkomst via een ballonvaart meemaken is één uur lang genieten van één van de mooiste uitzichten ter wereld. Voor mij was het echt een uur van ultiem geluk en ik ben heel blij dat ik dit mee heb mogen maken! Een once in a lifetime experience!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De ballonvaart

Rond 5 uur in de ochtend word je opgehaald met een oude schoolbus en ga je naar een plek waar de luchtballon zal opstijgen. Na de koffie en thee krijg je een korte veiligheidsbriefing. Daarna worden de ballonnen opgeblazen en kun je in je mandje klimmen. De piloot kan ervoor zorgen dat de luchtballon stijgt of zakt, maar het is uiteindelijk de wind die bepaalt welke route er gevlogen wordt. Het is adembenemend mooi! Van boven is Bagan is prachtig en zie je hoeveel tempels er zijn! Het enige nadeel was dat voor mijn gevoel het veel te snel voorbij was. Voor ik het wist kregen we al het sein “camera’s opbergen” en moesten we in de landingshouding. Na de landing krijg je trouwens nog een hapje en champagne. Dat is traditie na elke vlucht.

ballonvaart bagan

Hoe kun je reserveren?

Er zijn een aantal organisaties waarmee je een ballonvaart kunt regelen. Ik heb dit in december 2015 gedaan via “Balloons over Bagan”. Dit zijn de rode luchtballons. In totaal vliegen er iedere ochtend 20 luchtballonnen over Bagan. De piloten komen allemaal uit westerse landen en hebben al jaren ervaring. Ze hebben mij verteld dat er een restrictie is op het aantal ballonnen dat mag opstijgen en dat er dus ook niet meer dan 20 ballonnen de lucht in mogen. De vraag is namelijk groter dan het aanbod en dit betekent dat je echt op tijd moet boeken! Ik heb dit een paar weken van te voren via de site van “Balloons over Bagan”gereserveerd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kosten

Bij Balloons over Bagan kun je twee verschillende vluchten boeken: classic of premium. Het verschil zit hem in het aantal mensen dat in het mandje gaat. Bij classic zijn dat er maximaal 16 en bij premium 8. De classic vlucht kost per persoon 320 dollar en een premium vlucht 380 dollar.

Een luchtballonvaart over Bagan is zeker niet goedkoop, maar het is elke euro zeker waard!

Lees hier welke tempels je in Bagan moet bezoeken!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Daphne | www.foodandflipflops.com

  25 januari 2016 at 10:40

  WOW!
  Wat prachtig en ja ik geloof meteen dat het de kosten dubbel en dwars waard zijn!
  Geweldige ervaring lijkt me. Goed dat je dit gedaan hebt, mooie foto’s ook!

  • Marieke Willems

   25 januari 2016 at 12:26

   Hoi Daphne, Het was echt een super ervaring. Het stond al jaren op mijn bucketlist en ik ben heel blij dat ik het gedaan heb! Ik kan het echt iedereen aanraden. Myanmar is sowieso een land dat echt indruk op me heeft gemaakt. Ben je daar al geweest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.