Vive Le Voyage

Bagan bezoeken

Bagan is een gebied in Myanmar vol met duizenden tempels. Wat Bagan zo bijzonder maakt zijn de duizenden eeuwenoude tempels die hier nog staan. Op zo’n 40 vierkante kilometer vind je hier duizenden tempels, pagodes en kloosters. Waarbij de ene tempel van buiten of binnen nog mooier, groter of unieker is dan de ander. De sfeer is in dit gebied magisch! Alle tempels in Bagan bezoeken is een onmogelijke opgave daarom heb ik eerder mijn top 5 van tempels in Bagan beschreven. Maar hoe kun je Bagan het beste bezoeken en waar moet je rekening mee houden? Dat lees je hieronder.

Hoe kun je de tempels in Bagan bezoeken?

Het is aan te raden om minimaal 3 volle dagen voor Bagan uit te trekken, want er is zoveel te zien. Per e-bike Bagan ontdekken is de leukste manier! Een e-bike is een elektronische scooter. Je kunt gemakkelijk het hele gebied zien en je kunt off-road over de verschillende zandpaadjes rijden. Je hoeft niet te tanken, maar het is belangrijk om de accu in de gaten te houden. Als deze leeg is dan kom je stil te staan! Op de e-bike staat een telefoonnummer en na een telefoontje, komt de verhuurder kosteloos een nieuwe accu brengen.

De fiets is ook een prima manier om Bagan te ontdekken. Echter door de hitte en de grootte van het gebied, is dit wel een vermoeiende manier. De scooter is ook een mooi alternatief voor de e-bike.

Je kunt zelfs ook op de ouderwetse manier per paard en wagen Bagan gaan bezoeken. Paard en wagen kunnen niet alle paden en tempels bezoeken, maar de bestuurders zijn meestal goede gidsen. De minst authentieke en dure manier op Bagan te bezoeken is een taxi huren. Bagan is  trouwens ook vanuit een luchtballon te bekijken.

bagan

Wat kost het?

  • E-bike: 5000 Kyat per dag, € 3,60. Vrijwel ieder hotel/guesthouse verhuurt e-bikes.
  • Fiets: 2500 Kyat per dag, €1,80. Vrijwel ieder hotel/guesthouse verhuurt fietsen.
  • Scooter: 10.000 Kyat per dag, €7,20. Vrijwel ieder hotel/guesthouse verhuurt scooters.
  • Luchtballon: 320 Dollar, lees hier meer over deze prachtige manier om Bagan vanuit de lucht te zien.
  • Paard en Wagen: 20.000 Kyat per dag, €14,60.
  • Taxi: 35.000 Kyat, €25,-. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overige informatie voor een bezoek aan Bagan

Je moet eenmalig $20,- betalen bij binnenkomst in het gebied Bagan. Die betaal je bij het binnen rijden of varen van het gebied met de bus of boot bij het dorpje Nyang-U.  Het betalingsbewijs wat je ontvangt moet je bewaren, want bij het bezoeken van enkele tempels wordt naar dit ticket gevraagd.

In de tempels mag je geen blote schouders of knieën laten zien. Daarom is het aan te raden om een sarong mee te nemen. Rondrijden op de ebike of fiets in een korte broek of hemdje kan wel. Maar als je stopt om een tempel binnen te gaan is het handig om een doek om te kunnen slaan of iets anders bedekkend bij je te hebben. Bij alle tempels moet je je schoenen uit doen en dus is het handig om slippers aan te hebben of schoenen die makkelijk uitgaan.

Tip: combineer het bezoeken van de tempels met een bezoek aan Mount Popa

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.