Vive Le Voyage

Bagan: Top 5 tempels

Bagan is een gebied in Myanmar van 42 km² vol met tempels. Er zijn meer dan 4400 tempels! Een reis naar Myanmar zonder een paar dagen in Bagan door te brengen is ondenkbaar. De tempels die overal in dit gebied opduiken geven een fantastische indruk van de rijkdom die deze plek bijna duizend jaar geleden moet hebben uitgestraald. Bagan wordt vaak vergeleken met Angkor in Cambodja, maar ik verkies zonder twijfel Bagan boven Angkor. Bagan is groter, mooier, de tempels zijn interessanter en de sfeer is magisch. Alle tempels in Bagan bezoeken is een onmogelijke opgave. Lees hier mijn top 5 van de tempels in Bagan.

1. Ananda Tempel

Dit vond ik de meest indrukwekkende tempel in Bagan. Helaas vinden meer mensen dat en daardoor ook één van de meest bezochte tempels.  Van buiten is de tempel al super mooi, maar van binnen is de tempel reuze interessant door de mix van interieur/beelden. Op elke windrichting staat een gouden staande boeddha. Ook de lokale bevolking bezoekt deze tempel massaal. De tempel wordt momenteel gerestaureerd en helaas is nog niet alles af, maar wat er gerestaureerd is ziet er werkelijk prachtig uit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2. Shwe San Daw Pagoda

Deze tempel is vooral het bezoeken waard, omdat je op deze tempel kunt klimmen en het één van de hoogste tempels is. De trappen om naar de top te beklimmen zijn erg smal en steil, maar gelukkig hebben ze recent een leuning gemaakt. Het uitzicht is prachtig en geeft een goed idee van hoe omvangrijk Bagan is en hoeveel prachtige bezienswaardigheden er in Bagan zijn. Ik raad aan om hier de zonsopgang te gaan bekijken, want dit is echt een spectaculair uitzicht. De luchtballons die elke ochtend over Bagan vliegen zijn prachtig te zien vanaf deze tempel.  Zonsondergang is ook schitterend vanaf deze tempel, maar wel erg druk met toeristen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

3. Dhamma-ya-za-ka Pagoda

Deze tempel ligt wat meer achteraf en hier komen weinig toeristen. Je kunt hier rustig rondlopen en je verbazen over al het goud wat op de koepels zit. De zon zorgt voor een prachtige glans op deze tempel. De tempel oogt wat kitscherig, maar voor mij ademt deze tempel een en al mystiek uit! Loop met de klok mee een rondje om de tempel en bekijk de unieke architectuur.

4. Dhammayangyi

Dhammayangyi is de grootste tempel van Bagan en een bezoek aan deze tempel mag niet ontbreken.Van buiten is deze tempel mooi en echt anders dan de overige tempels in Bagan. Binnen in de tempel is erg veel te zien. In elke hoek tref je gigantische boeddha beelden. Het is bijna onwezenlijk hoe deze tempel nog volledig met muurschilderingen is versierd.Het is echt een tempel die mij verrast heeft!

5. Nanpaya

Dit is een kleine tempel, maar het geweldige van deze tempel is dat je helemaal tot aan de top mag klimmen. Er zijn geen toeristen hier en ik heb hem dan ook per toeval ontdekt. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over Bagan. Het is een beetje lastig klimmen, mede doordat je altijd bij ieder tempelbezoek je schoenen uit moet doen. Het uitzicht is het meer dan waard!!

Tip: Wil je de tempels van bovenaf zien, boek dan een ballonvaart boven Bagan!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.