Vive Le Voyage

Beijing; buiten de gebaande paden

In Beijing valt zoveel te beleven naast de populaire attracties. Wanneer je buiten de gebaande paden gaat, zal je zien dat je hilarische en bijzondere momenten meemaakt. Hieronder een aantal minder belopen paden:

Een riksjatour in de hutong*
*Hutongs zijn authentieke woonwijken omringd door muren. In diverse hutongs kan je met een riksjatour deze wijken ontdekken.
De diverse hutongs kan je met een riksjatour ontdekken. Als je een vrolijke en zingende chauffeur hebt, weet je niet wat je meemaakt. De tour doet er dan niet meer toe, omdat de Chinese chauffeur je gedurende het uur zo weet te entertainen. Tip: Afdingen is een absolute must.

Een riksjatour in de hutong

Op de fiets door de hutong
In elke hutong kan je fietsen huren voor een dag of een aantal uur. Met de fiets kan je gemakkelijk alle minder belopen paden van de hutong verkennen. Hierdoor kom je in aanraking met het dagelijkse leven in de hutongs. Je ziet overal was hangen, mensen zijn aan het koken, er wordt handel gedreven. Kortom, je ontdekt het authentieke Beijing.

CCTV gebouw
Hou je van architectuur, dan moet je zeker naar het CCTV gebouw gaan. Het CCTV gebouw is het hoofdkantoor van China Central TV en ontworpen door Rem Koolhaas. Er is geen ander gebouw in Beijing zoals deze. Als je voor het gebouw staat, komt er Nederlandse trots naar boven.
Tip: Neem een tuk-tuk naar het gebouw van Rem Koolhaas. Dit is een beleving!

CCTV gebouw

Massage
Regent het in Beijing of ben je toe aan ontspanning? Ga dan naar Dragonfly Therapeutic Retreat, hier kom je weer helemaal tot rust. Voor meer informatie: Dragonfly. Tip: Wil je echt verwend worden, ga dan voor de “Royal Delight”. Je krijgt dan twee masseurs die op hetzelfde moment aan het werk zijn.

Traditionele foto
Wil je een unieke herinnering? Ga dan in de hutong Dashilar in traditionele kledij op de foto. Het aantrekken van de kleding is al een hilarisch activiteit, dan zijn de foto’s nog niet gemaakt. Tip: Onderhandel over de prijs van de foto.

Traditionele kledij

Chinese thee proeven
Overal in Beijing zijn er theewinkels te vinden. Bij binnenkomst wordt er gevraagd of je diverse thee wilt proeven. Ga hier eens op in en laat je verassen door al deze heerlijke soorten en smaken. Tip: probeer de Jasmijn thee, mijn favoriet.

Chinese thee proeven

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.