Vive Le Voyage

BrabantNacht, een magische nacht in eigen land!

BrabantNacht Brabant Cultuur Natuur Avontuur

Sprookjes worden werkelijkheid in de Efteling, de natuur van de Biesbosch is prachtig bij nacht, Den Bosch laat zien hoe bourgondisch hij is en Tilburg laat je dansen. Leer Van Gogh kennen in Nuenen, omgeef je door foto’s in Breda en wordt een ontwerper in Eindhoven. Dit is BrabantNacht en die beleef jij op 17 september. Acht arrangementen die je de veelzijdigheid van Brabant laten zien. Acht topattracties die alleen deze avond hun deuren openen om er een spannende en mysterieuze nacht van te maken. Helaas, de avondsafari in Beekse Bergen is uitverkocht, maar er valt nog veel meer te beleven tijdens de BrabantNacht.

Wereld vol wonderen tijdens de BrabantNacht

Heb jij altijd al willen weten wie er nou echt in het Sprookjesbos van de Efteling wonen? Tijdens de BrabantNacht leer je de “locals” van het Sprookjesbos kennen. Zij vertellen hun verhalen! Sluit deze magische avond af met water, licht en vuur tijdens het spektakel DJ Tiësto Aquanara Show.

BrabantNacht Brabant Cultuur Natuur Avontuur

Avontuurlijke nacht in het Biesbosch

Ontdek het nachtelijke leven van Nationaal Park de Biesbosch. Ga opzoek naar bevers tijdens een tocht met een fluisterboot, maak een vollemaanswandeling en overnacht tussen de koeien op een natuurcamping. Kom de volgende ochtend, tijdens een ontbijt op het Biesbosch MuseumEiland, bij van al het nachtelijke avontuur.

BrabantNacht Brabant Cultuur Natuur Avontuur

Lucky me, ik ga het Biesbosch beleven tijdens de BrabantNacht! Benieuwd naar mijn avontuurlijke nacht? Ik deel mijn belevingen met jullie na 18 september.

Bourgondisch Brabant

Al dacht ik dat Breda de bourgondische hoofdstad van Brabant was, blijkt dat Den Bosch te zijn. Een culinaire rondreis en een walking diner laten je dan ook kennis maken met de bourgondische levensstijl van Den Bosch. Bereid je ook voor op een klim: vanaf de St. Jan heb je uitzicht over de magische stad tijdens de BrabantNacht.

BrabantNacht Brabant Cultuur Natuur Avontuur

Dansend Tilburg

Draai de heupen maar vast los en vergeet je dansschoenen niet, want Tilburg neemt je mee naar het Draaimolen Festival met de beste beats van internationale dj’s. Voordat je gaat dansen eet je nog een hapje op Smaak Karavaan.

BrabantNacht Brabant Cultuur Natuur Avontuur

Van Gogh in Nuenen

Een nachtelijk picknick aan het water, een fietstour en een bezoek aan Vincentre zorgen ervoor dat jij in de voetsporen van Van Gogh treed.

BrabantNacht Brabant Cultuur Natuur Avontuur

Foto’s & popmuziek in Breda

BredaPhoto en Breda Barst vatten Breda samen tijdens de BrabantNacht. Je gaat met een boot van Belcrum naar het stadscentrum van Breda, waar je wordt verrast met een buitenexpositie in het Chassépark. Sluit de avond af met Breda Barst, het popfestival van Breda met heerlijke muziek.

BrabantNacht Brabant Cultuur Natuur Avontuur

Design in Eindhoven

Altijd al willen ervaren hoe het is om een ontwerper te zijn? Talentvolle designers nemen je mee naar een reis door de Dutch Design Capital: Eindhoven. Het van Abbemuseum is niet alleen de locatie voor een masterclass, het is ook de locatie om te dineren, slapen en ontbijten.

BrabantNacht Brabant Cultuur Natuur Avontuur

Anne-Floor brengt ook een bezoek aan BrabantNacht! Weet jij voor welk arrangement zij gaat?

Voor alle praktische informatie neem je een kijkje op de website van Visit Brabant. Hier koop je ook de kaartjes voor de arrangementen van de BrabantNacht.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.