Vive Le Voyage

Het bescheiden pareltje Gerona

Voor velen staat Gerona alleen bekend om de luchthaven waar je voordelig op vliegt, om vervolgens door te reizen naar Barcelona. Gerona staat enigszins in de schaduw van de grote en bekende stad Barcelona, maar wat een zonde, want de stad zelf is een bescheiden pareltje.

Authenticiteit en rust..

is het eerste wat in me opkomt als ik terugdenk aan Gerona. De stad heeft een prachtige oude stadskern en kleine steegjes waar je heerlijk kunt verdwalen, zonder honderden andere toeristen tegen te komen. Gerona is niet heel groot, maar heeft genoeg om te bewonderen.

Gekleurde huizen aan de Onyar

Zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid de stad. Deze vrolijke gekleurde huizen zijn natuurlijk een must-see tijdens je bezoek aan Gerona. De huizen aan de rivier de Onyar worden ook wel de ‘hangende huizen’ genoemd, omdat het net is alsof de huizen over de rivier heen hangen.

7209957008_64ae7f2244_z

Photo/CC BY Joan Campderrós-i-Canas

El Call

Achter de gekleurde huizen ligt El Call, de voormalig Joodse wijk. Dit is het oudste deel van de stad en naar mijn mening absoluut het mooiste. Ell Call bestaat uit kleine smalle straatjes, steegjes, veel trappen en mooie pleintjes. Van de twaalfde tot de vijftiende eeuw hebben de Joden in deze wijk gewoond, totdat de inquisitie hier een eind aan maakte. Door de relaxte sfeer die de stad met zich meebrengt waan je je in El Call in een betoverende doolhof.

Photo/CC BY Naevus

Kathedraal van Gerona

Op een van de hoogste delen van de stad staat de kathedraal van Gerona. Na een klim van bijna 100 traptreden sta je voor de ingang, maar dit is het zeker waard. Deze kathedraal is zo bijzonder omdat het het op één na breedste middenschip ter wereld heeft, van maar liefst drieëntwintig meter. Een leuk weetje is dat verschillende scenes van de serie Game of Thrones zijn opgenomen bij onder andere deze kathedraal.

kathedraal

Photo/CC BY Georges Jansoone

Pont de Peixateries Velles

Een ontzettend leuke plek om mooie foto’s te maken van de gekleurde huizen aan de Onyar is de Pont de Peixateries Velles. Wellicht komt deze rode stalen brug je enigszins bekend voor, en dat kan wel kloppen. Deze brug is namelijk ontworpen door dezelfde architect als die van de Eiffeltoren, Gustave Eiffel. De brug is ontworpen net voordat hij begon aan het ontwerp van de Eiffeltoren in Parijs en heeft veel gelijkenissen.
pont gerona

Photo/CC BY Enfo

Plaza de la lndependencia

In het oude deel van de stad vind je het Plaza de la Independencia. Een plein vol terrasjes, tapasbars en café’s, omringt door neoklassieke panden. Het plein is opgedragen aan de troepen die in de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1808 tegen de Fransen hebben gestreden. In het midden van het plein vind je een standbeeld van een van de onafhankelijkheidsstrijders. Op het Plaza de la Independencia, maar ook in de rest van de stad zie je op veel plaatsen niet de Spaanse, maar de Catalaanse vlag hangen. Dit weerspiegelt duidelijk de grootste wens van veel Catalanen; onafhankelijk worden van Spanje.

Photo/CC BY Florent Pécassou

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *