Vive Le Voyage

De beste stranden van O’ahu, Hawaï!

Hawaï is een paradijs op aarde en de stranden van O’ahu zijn bijzonder mooi! Of je nu naar het populaire Waikiki Beach gaat of alle professionals ziet surfen op Sunset Beach, het is genieten op O’ahu! De meest comfortabele manier om het eiland te verkennen is per auto. Wil je genieten van de zon, huur dan een cabrio. Ik kan je garanderen dat dit de moeite waard is. Hierbij een overzicht van de beste stranden op O’ahu:

Waikiki Beach

Het drukste strand van O’ahu is Waikiki Beach. Het strand is een 3,2 kilometer lange strook van wit strand. Waikiki Beach is goed voor zwemmen, bodyboarding, surfen, suppen, zeilen en andere watersportactiviteiten. Vooral voor de beginnende surfer is dit een ideaal strand. Het is een druk strand met veel Japanse toeristen.

IMG_2425

Ala Moana Beach Park

Het strand waar de lokalen en families komen is Ala Moana beach park. Op zondag zijn  hier veel families aan bbq’en en/of picknicken in het park. Het is een gouden zandstrand waar je heerlijk kunt wandelen langs het water of vanuit het park kunt genieten van de zee. Je kan hier verschillende sporten beoefenen waaronder tennis en diverse balsporten.

IMG_2346

Lanikai beach

Aan de windward coast ligt Kailua Beach Park. Ten zuidoosten van Kailua bevindt zich een exclusieve woonwijk dat uitkijkt op een prachtig  poederachtig wit zand strand Lanikai. Het strand is een zeldzame schoonheid. Het is een rustig strand waar je heerlijk van de rust kan genieten. Er zijn geen faciliteiten op het strand aanwezig. Tip: bezoek het strand in de ochtend en je hebt het rijk alleen.

IMG_2513

Sunset beach

Sunset beach ligt aan North Shore van O’hau. Het staat bekend om “big wave surfing” dat alleen in het winterseizoen plaatsvindt. De meeste toeristen komen hier om naar de surfers te kijken. En dit is inderdaad een bijzonder schouwspel. Daarnaast is de zonsondergang erg mooi. De strand mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan O’ahu!

foto

IMG_2761

Hanauma Bay

O’hau’s meest geliefde snorkelplek is Hanauma Bay. De turquoise wateren zijn omringd door de restanten van een oude vulkaan. Hanauma is een juweeltje. Je kan hier komen om te snorkelen, te genieten van de zon op het strand, of voor het mooi uitzicht op de 7000 jaar oude koraal rif. Hanauma Bay heeft een beschermende status. Je betaalt entree om binnen te komen en iedereen die een bezoek brengt dient eerst de 12 minuten durende voorlichtingsvideo te zien. Het is zeker de moeite waard Hanauma Bay te bezoeken!

IMG_2860

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.