Vive Le Voyage

Betoverend Sevilla: wat je móet doen!

Zucht.. Sevilla, de stad die mijn hart heeft veroverd. Sevilla is in één woord genieten. Authentiek, altijd zonnig en heerlijk relaxed. Het is een stad met een prachtige levendige historie van Grieken en Romeinen, Visigoten, Moren en Vikingen. Invloeden van volkeren die je nog veel terugziet in een ‘openlucht museum’ van historische gebouwen.

In Sevilla valt ontzettend veel te beleven. De bekende ‘must sees’ als het Real Alcázar, de Giralda, Plaza de España en de Torre del Oro, waar Isabel over heeft geschreven in Sevilla: een stad voor levensgenieters, zijn absoluut de moeite waard! Aan je bezoek aan deze stad moet je toch echt een paar dagen toevoegen, want er is nog meer wat Sevilla betoverend maakt!

Per koets door Sevilla

Een beetje cliché, maar ontzettend leuk. Bij het Plaza del Triunfo stap je in een koest en de koetsier rijdt je langs alle mooie bezienswaardigheden van de stad. Doe dit op een van de eerste dagen van je bezoek aan de stad. Zo zie je veel van de stad en weet je al vrij snel waar je zeker heen wilt. Met het vaak zonnige weer in Andalusië is het daarbij nog eens heerlijk om met een briesje per koets door de stad te rijden. Een koetstocht kost ongeveer 25 euro en duurt ongeveer één uur.

Plaza del triunfo

Photo by Jess R/ CC BY

Verdwalen in Barrio Santa Cruz

Smalle steegjes, kleine pleintjes, kleurrijke gebouwen en gezellige terrasjes. Dát is Barrio Santa Cruz, de voormalig Joodse wijk. De wijk is groot, en je verdwaald er makkelijk, dus het is wel verstandig om een plattegrond mee te nemen. Als je geluk hebt speelt er een traditioneel Spaans bandje muziek wanneer je op een terrasje zit, te genieten van een glas koude sangría.

barrio santa cruz

Photo’s by fourthandfifteen & Harvey Barrison/ CC BY

Naar een authentieke flamenco show

In Sevilla kun je er niet omheen; de flamenco. Het is een serieuze en belangrijke kunstvorm waar de passie van af spat. Het Museo del baile Flamenco is het enige Flamenco museum ter wereld waar de geschiedenis en de betekenis van de dans te vinden is. Hier ervaar je dan ook een van de beste Flamenco shows van Sevilla. In een intieme ruimte dansen, zingen en klappen de artiesten erop los. Kleurrijke jurken en prachtige gitaarmuziek. Zorg wel dat je telefoon op stil staat en dat je je aandacht bij de show houdt. Omdat het zo’n belangrijke kunstvorm is voor de Spanjaarden, wordt tussendoor kletsen al snel als respectloos en onbeleefd beschouwd. Eén uur zwijgzaam genieten, dát is de Flamenco echt beleven. De shows vinden in de avond plaats en kosten rond de 20 euro per persoon.

flamenco

Photo’s by Tabi / CC BY

Tapear

Het Spaanse werkwoord voor ‘tapas eten’. Neem buiten plaats op een terrasje en deel allerlei kleine gerechtjes van de menukaart. Want daar gaat het om, samen delen en genieten. Bestel de Spaanse gehaktballetjes Albondigas, Pan con Ajo, Chorizo, Jamón Serrano en Patatas Bravas met Salsa Mojo in tapas, pincho’s of raciones. Marijke legt je het verschil uit.

Ben jij klaar voor deze geweldige stad? Laat Sevilla je veroveren!

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.